Hava Durumu

Timsah'tan 'sessiz' yürüyüş

Ligin 12. haftasında Göztepe'yi konuk eden Bursaspor sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'tan 'sessiz' yürüyüş

Ali ŞAHİN

İç sahada çıktığı 5 maçta 4 galibiyet alan Bursaspor Süper Lig'in 12. haftasında Göztepe'yi ağıladı. İki ekibin 15 yıl aradan sonra karşı karşıya geldiği mücadeleyi Hakem Mete Kalkavan yönetti. Pek çok oyuncusu sakatlığı sebebiyle kadroda yer almayan Bursaspor'da Aziz Behich de gribal enfeksiyon sebebiyle mücadelede forma giymedi. Yeşil Beyazlılar sistem değişikliğine gitmezken karşılaşmaya Harun, Ertuğrul, Ekong, Faty, Barış, Batalla, Badu, Jorquera, Sinan, Kembo ve Stancu on biri ile başladı.

KISIR BAŞLADI

Karşılaşmaya Göztepe rakip yarı sahada baskı yaparak başlarken ilk 20 dakikada tempo olmasına rağmen takımlar pozisyon üretemedi. 21. Dakikada Göztepe maçın ilk önemli atağını geliştirdi. Sol kanattan hızla savunma arkasına sarkan Halil Akbunar'ın ceza sahası içine gönderdiği pasa yatarak müdahale etmek isteyen Yoan Gouffran dokunamadı ve top yandan auta çıktı. 25'te ise Bursaspor'un sol kanattan kullandığı serbest vuruş sonrasında ceza alanı dışında Badu'nun önünde bulduğu topa yerden şutu farklı şekilde auta çıktı.

JAHOVIC ATAMADI

Göztepe maçın 29. dakikasında da etkili gelirken, Bursaspor savunması arkasına sarkan Jahovic'in koşu yoluna atılan topu kalesinden çıkan Harun Tekin rakibinden önce kontrol etti. Harun maçın 31. dakikasında bir kez daha Jahovic'e gol izni vermezken ilerleyen 10 dakikalık sürede takımlar cılız ataklar geliştirdi. İlk yarının son 3 dakikasına girilirken maçta tempo yükseldi.

BADU DİREĞE TAKILDI

45. dakikada Adis Jahovic, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonda rakibinin açısını iyi daraltan Harun Tekin, Makedon yıldıza gol izni vermedi. Bursaspor karşılaşmadaki en net pozisyonunu da 45+1'de buldu. Sağ kanattan Stancu'nun ortasını altı pas içinde Badu tamamladı ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında hızlı gelişen Göztepe atağında ceza sahasına gelen ortaya Adis Jahovic dokunamayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

STANCU DOKUNAMADI

Karşılaşmanın 2. yarısına etkili başlayan taraf Bursaspor olurken ilk önemli atağını da 50. dakikada geliştirdi. Sağ kanattan Barış'ın altı pas içine gönderdiği ortasya arka direkte Stancu istediği vuruşu yapamadı. 52'de ise Organize gelişen Bursaspor atağında ceza alanı dışından Cristobal Jorquera'nın sert şutu direğin dibinden auta çıktı. Mücadelenin 59. dakikasında Jires Kembo'nun harika pasında savunma arkasında Stancu topu ağlara gönderdi ancak Badu'nun bu pozisyonda rakibine yaptığı faul nedeni ile gol geçersiz sayıldı.

CASTRO AUTA ATTI

61'de Jires Kembo, sol kanattan ceza alanına girdi ve altı pas içine yerden çevirdiği ortasına ön direkte Stancu dokunamadı. Göztepe 2. yarıda ilk kez 65'te etkili gelirken sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Sinan Bakış uzaklaştırdı ve ceza alanı dışından Andre Castro'nun sert şutu da üstten auta çıktı. 73'te Sağ kanattan Yoan Gouffran'ın ortasına Halil'in altı pas dışından boş pozisyonda şutu üstten auta çıktı.

TAMPO YÜKSELDİ

Mücadelede son 10 dakikaya girilirken maçtaki tempo da iyice arttı. 80'de Sinan Bakış'ın hatasında Andre Castro'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını William Troost-Ekong, rakiplerinden önce kafa vuruşu ile topu kornere çeldi. Halil Akbunar'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ceza alanı içinde bomboş yükselen Kadu'nun kafası yandan dışarı çıktı.

BETO BAŞARILI

Dakikalar 84'ü gösterirken sağ kanattan Bursaspor ceza alanına gönderilen ortayı Barış uzaklaştırmak istedi ancak başarılı olamadı. Önüne düşen topu sağ çaprazdan kaleye gönderin Yoan Gouffran'ın sert şutu uzak direğe çarparak auta çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Faty'nin hatalı geri pasında araya giren Yoan Gouffran'ın şutunu kaleci Harun çıkardı. 87'de bu kez Bursaspor etkili geldi. Batalla'nın rakip ceza sahası içinde sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta Beto gole izin vermedi.

HARUN DEVLEŞTİ

Maçın son dakikalarına girilirken Harun 90. dakikada bir kez daha kalesini gole kapattı. Bu anda Tayfur Bingöl'ün ara pasında Yoan Gouffran kaleci ile karşı karşıya kalsa da milli kaleci rakibine gol şansı tanımadı. Maçın uzatma bölümlerinde Bursaspor etkili gelse de skor üretemedi ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla iki takım da puanını 18 yaparken Bursaspor yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Maçtan Notlar

Bursaspor'da Sinan Bakış ve Ricardo Faty bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda mücadeleyi 22 bin 876 biletli seyircinin takip ettiği anons edildi.

Yeşil Beyazlılar'ın başarılı sol beki Aziz Behich bu sezon ilk defa bir lig maçında forma giyemedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.