Hava Durumu

Timsah yine berabere!

Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Bursaspor 19. Haftada konuk olduğu İstikbal Mobilya Kayserispor'la da 1-1 berabere kalarak 3 puan hasretini 5 maça çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2019 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2019 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah yine berabere!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'de 2. yarıya Fenerbahçe beraberliğiyle başlayan Bursaspor 19. haftada da İstikbal Mobilya Kayserispor'a konuk oldu. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba 600. Süper Lig maçına çıkarken, Fenerbahçe maçının 2. yarısında oynadıkları oyunla beğeni toplayan Lima ve Yusuf 11'de yer aldı. Yeşil Beyazlılar karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte rakip yarı sahada baskıyla başlarken 2. dakikada Yusuf rakibine yaptığı müdahale sonucunda sarı kart gördü.

UMUT KAÇIRDI

Mücadelenin ilk 15 dakikası 0-0 eşitlikle tamamlanırken orta alandaki yoğun trafik hücum bölgesine yansımadı. 20. Dakikada İstikbal Mobilya Kayserispor'un yaptığı pres sonuç verdi ve topla son olarak buluşan Mensah'ın şutunu Muhammed güçlükle çeldi. 22. Dakikada ise Umut net bir pozisyondan faydalanamadı. Bu dakikada Bursaspor baskısı sonucu topu kazanırken sağ kanattan Aytaç'ın yaptığı ortaya boş pozisyonda kayarak vurmak isteyen Umut Nayir karşı karşıya pozisyonda başarılı olamadı. 2 dakika sonda sol kanattan Aytaç'ın şutunu da kaleci kurtardı.

YUSUF İYİ TAKİP ETTİ

27. dakikada Kayserispor sağ kanattan etkili gelirken Muhammet iyi bir reflekse gole izin vermedi. Bursaspor 30. Dakikada aradığı golü buldu. Sol kanattan Tunay'ın pasıyla hareketlenen Yusuf Erdoğan Sağ'da uygun durumdaki Lima'yı gördü. Tecrübeli oyuncunun şutu direkten dönerken topu iyi takip eden Yusuf Erdoğan takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının ilerleyen dakikalarında iki takım da pozisyon üretse de skor bulamadı ve yeşil Beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

MENSAH ATILDI

İstikbal Mobilya Kayserispor maçın 2. yarısına taraftarından aldığı destekle oldukça istekli başladı. Kayseri ekibi 48. dakikada skora Bursaspor'un şişirdiği topu havadan çevirdi. Chdidjou'nun yükselmesine karşın vuramadığı pozisyonda meşin yuvarlağı önüne alan Sapunaru hata yapmadı ve skoru 1-1'e getirdi. 57. dakikada Mensah Tunay'a yaptığı müdahaleden sonra sarı kart görürken VAR incelemesinin ardından kartın rengi kırmızıya döndü.

ÇABA GOL GETİRMEDİ

69. dakikada Lima yerini Sakho'ya bıraktı. Birkaç dakika sonra Hikmet Karaman da savunmaya takviye yaparken Bursaspor topla daha çok oynamaya başladı. Aybaba'nın Shehu ve Saivet hamleleri takımın hücum anlamında takımın üretkenliğine katkı sağlamadı. Son 15 dakikasında temposu düşün maçın son anlarında Yeşil Beyazlılar baskısını artırdı.  90+2"de Yusuf'un vuruşunu kaleci güçlükle çeldi. Kalan bölümde de Timsah'ın çabası yeterli olmadı ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.