Hava Durumu

TOFAŞ, Avrupa'da gaza bastı!

Eksiklerine rağmen büyük bir sürprize imza atan TOFAŞ, MoraBanc Andorra'yı da yenerek Grup'ta 2'de 2 yaptı ve liderliğe yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2020 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Avrupa'da gaza bastı!

Ali Şahin

TOFAŞ, 7Days EuroCup TOP 16 turu H Grubu ikinci maçında deplasmanda Morabanc Andorra ile karşılaştı. Andorra La Vella şehrindeki Poliesportiu d'Andorra Salonu'nda oynanan ve ilk çeyreği 22-22 beraberlikle sona eren karşılaşmada ev sahibi ekip, devreyi 37-36 önde tamamladı. Andorra ekibinin 53-49 üstünlükle girdiği son çeyrekte farkı eriten Bursa temsilcisi, rakibini 10 sayıda tutarak karşılaşmayı 69-63 kazanmasını bildi. Bu sonuçla 2'de 2 yapan TOFAŞ grup liderliğinin de sahibi oldu.

'MÜTHİŞ BİR GALİBİYET'

Karşılaşmanın ardından konuşan TOFAŞ Genel menajeri Tolga Öngören, Andorra'ya gelirken, yakın oynamayı, averajı düşünerek belki az farkla yenilmeyi planladıklarını ancak 2 yabancıyla yer aldıkları maçtan unutulmaz bir galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Tarik ve Williams'ın çok iyi oynadığını belirten Öngören "Süre alan altı yerli oyuncumuz müthiş bir performans sergiledi ve sahaya yüreklerini koydu. Çok iyi savunma yaptılar ve hücumda acele etmeden doğru atışları buldular. Berkan'ın attığı 17 sayı da güç verdi. Bu sonuçtan sonra direksiyon elimize geçti ama özellikle sahamızda hata yapmamalıyız. Gelecek hafta Badalona maçına tam kadroyla çıkabiliriz. Bu maçı da kazanacak olursak grubu birinci veya ikinci bitirme şansımız yüksek olacak" dedi.

'YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK'

Galibiyetin mimarlarından Berkan Durmaz ise maç sonu açıklamasında, "Her şeyden önce, 40 dakika boyunca akıllı oynadık. Hasta oyuncular ve sakatlıklar vardı yüreğimizi ortaya koyduk. Oyun planına, özellikle savunmada bağlı kaldık. Rakibin şut tehdidini biliyorduk ve bu yüzden ribaundların değerli olduğunun farkındaydık. Bu sebeple ribaundları topladık. Koçumuzun ve sakat oyuncularımızın yokluğunda değerli bir galibiyet oldu. EuroCup'ta deplasman maçları her zaman zor, bu yüzden bu galibiyet bizim için büyük bir kazanç. Şimdi tüm iç saha maçlarını kazanmalıyız. Şu anda çok mutluyuz, ama gelişmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

'OYUNCULARIM HAK ETTİ'

Orhun Ene'ni yokluğunda takımı idare eden yardımcı antrenör Yalçın Kucüközkan ise "Bu maçı kazanmayı beklemiyordum. Averaj hesabı için açıkçası sadece farka odaklanmıştık ama şu an oldukça mutluyum. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum, kalbini sahaya koydular ve bu başarıyı yakaladık. Çok iyi oynadık ama biraz da şanslıydık. Oyuncularımız bu zaferi herkesten fazla istediği için karşılaşmadan galip ayrılmayı başardık" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.