Hava Durumu

TOFAŞ, Avrupa'ya zaferle başladı!

7Days EuroCup B Grubu ilk maçında Fransız ekibi Limoges CSP'yi ağırlayan TOFAŞ karşılaşmayı 84-71'lik skorla kazanarak ilk haftadan liderlik koltuğuna oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Avrupa'ya zaferle başladı!

-Ali ŞAHİN-

Bu yıl 7Days EuroCup'a mutlak Top 16 hedefiyle başlayan TOFAŞ sezonun ilk maçında Fransız ekibi Limoges CSP'yi ağırladı. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan maçta Mavi Yeşilliler'in kaptanı Sammy Mejia sakatlığı nedeniyle oynamadı. Bursa ekibi mücadeleye DJ White, Devin Williams, Matt Lojeski, Tarik Philip ve Muhaymin Mustafa beşi ile başladı.

SERT SAVUNMA

Karşılaşmaya iki takımda top kaybı yaparak başlasa da savunmada daha diri kalan TOFAŞ 5-0'lık seri buldu. Yeni sezonun TOFAŞ adına ilk basketi ise Muhaymin Mustafa ile 3 sayı çizgisinin gerisinden geldi. Savunma sertliğinde vites düşürmeyen Bursa ekibi 4. dakikayı da 10-3 önde geçti. Bu bölümde özellikle Tarik Phillip'i durduramayan Limoges'da Diagne çeyrek sonuna 4:45 kala 3. Faulünü alarak kenara geldi. Maçın 8. Takikasında yaşanan skorbord arızası sebebiyle maç kısa süreliğine dursa da ilk 10 dakikada rakibine şans tanımayan TOFAŞ Tarik Phillip'in son saniye sayısıyla farkı çift hanelere taşıdı ve çeyreği de 25-15 önde bitirdi.

BASİT HATALAR

Karşılaşmanın 2. çeyreğine White'ın basketiyle başlayan TOFAŞ'ta 11. dakikada Berk Uğurlu oyuna dahil oldu. Bursa ekibiyle ilk resmi maçına çıkan milli oyunca 1 dakika sonra da yaptırdığı basket faulle ilk sayılarını üretti. (30-17) 13. Dakika itibarıyla üst üste hatalat yapmaya başlayan TOFAŞ hücum üretkenliğini kaybetti. Bu esnada 7-0'lık seri bulan Limoges skoru bir anda 32-25'e çekti. Takımının kötü gidişini durdurmak isteyen Orhun Ene bu anda molaya gitti. TOFAŞ mola dönüşünde de top kaybı yapsa da Williams'ın smacı ile kabustan uyandı.

6-0'LIK SERİ

Devrenin son 3 dakikasına girilirken bu kez Limoges top kaybı yapmaya başladı. Fransızların basit hatalarını sayıyla cezalandıran Mavi Yeşilliler 6-0'lık seri ile farkı yeniden çift hanelere çıkarınca bu kez Limoges molaya gitti. (40-37) Moladan 3'lükle dönen Fransız ekibi kalan 1 dakikalık sürede 6 sayı üretse de TOFAŞ Soyunma odasına 42-33 önde girdi. İlk yarının en skorer ismi Limoges'un 10 sayısına imza atan Semaj oldu. TOFAŞ'ta ise Tarik Phillip ve Devin Williams 9'ar sayı ile oynadı. İlk yarıda TOFAŞ 16 ribaund alırken 9 top kaybı yaptı. Fransız ekibi ise TOFAŞ'a 10 hücum hediye etti.

SONRADAN AÇILDI

Karşılaşmanın 2. yarısına TOFAŞ başladı. Boş geçen 1 dakikanın ardından ekipler karşılıklı skor üretti. Karşılaşmanın 23. Dakikası 50-37 TOFAŞ üstünlüğü ile geçilirken Limoges alan savunmasını aşamadı ve dış atışlara yöneldi. Bu sürede 2 üçlük bulan Fransız ekibi farkı 24. Dakikada yeniden tek hanelere indirdi. (50-42) Limoges'in tempoyu artırma çabasına karşılık savunmada aksayan ve rakibini serbest atış çizgisine gönderen TOFAŞ 27. Dakikayı 55-49 önde geçti.  Kalan sürede tekrar vites artıran Bursa ekibi son 10 dakikaya 16 sayılık avantajla girdi. (65-49)

DİSİPLİNDEN KOPTULAR

Karşılaşmanın karar periyoduna skorunda verdiği rahatlıkla başlayan TOFAŞ oyunun temposunu belirleyen taraf olurken 32. Dakika itibarıyla savunmalar gevşedi ve iki takım da oyun disiplininden kopmaya başladı. Maçta son 7 dakikaya 68-55 TOFAŞ üstünlüğü ile girildi. 33. Dakikada Limoges mola alsa da dönüşte oyun anlayışında değişen bir şey olmadı. Fransız ekibinin kayıplarını sayı ile değerlendiren TOFAŞ son 5 dakikaya girilirken 19 sayıya kadar çıkardı. (74-55) Kalan sürede farkın verdiği avantajla rahat bir oyun çıkaran TOFAŞ karşılaşmayı 84-71 kazanırkan averaj farkıyla da ilk haftayı lider tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.