Hava Durumu

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: 'Daha iyi olmalıyız'

Beşiktaş maçını değerlendiren TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene galibiyet için mutlu olduklarını ancak ileriki maçlarda bunun üzerine koymaları gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: 'Daha iyi olmalıyız'

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 15. haftasında evinde Beşiktaş Sompo Japan'ı 89-79 mağlup ederek ligde normal sezonun ilk yarısını üçüncü sırada tamamlayan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene  karşılaşmayı değerlendirdi.  Çok ritimli ve iyi bir takımı yendiklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, "Beşiktaş'ın kadro ve organizasyon olarak iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bu tip maçlarda geçen seneki performansımızın da etkisiyle bizi hep favori olarak görseler de lig artık daha farklı bir hal aldı. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes dışındaki takımların potansiyelleri, organizasyonları iyi. Onun için zorlu maçlar bizi bekliyor" dedi.

'FARKLI OLABİLİRDİ'

Maçı daha iyi bitirebileceklerini ama başaramadıklarını belirten Ene, "Bu konuyla ilgili kendi takımım için eleştirim var. İyi bir ilk devre oynadıktan sonra üçüncü periyoda öyle başlamamız lazımdı. Hücumda ve savunmadaki o yumuşaklık, biraz da sorumsuz bir şekildeki enerjimiz bence Beşiktaş'ı oyunda tuttu. Bu konularla ilgili konuştuk. Daha iyi savunma yapmak için çok daha fazla gayret ediyoruz. Çünkü bizim ilk başta savunmayla ilgili sıkıntılarımız vardı" ifadelerini kullandı.

'EKSİKLERİMİZ VAR'

40 dakikanın 30-35 dakikasında konsantrasyon ve motivasyon ile oyunu kontrol edebildiklerini belirten başarılı çalıştırıcı "Ofansif anlamda da bence kolay boş atışlar kaçırdığımız bir günde neticede 10 sayıyla galip geldik. Eksiklerimiz var onları göreceğiz. Aldığımız galibiyet bizim için önemli ama bundan sonra daha iyi olmadığımız sürece bunun bir değeri yok. Bugün ortaya koyduğumuz oyunun süresini daha artırmak için de yeni bir hedefin açığa çıktığı bir maç oldu. Beşiktaş takımını da tebrik ediyorum" diye konuştu.

'DAHA CİDDİ OLMALI'

Orhun Ene, All-Star organizasyonu içinse; "All-Star organizasyonu her anlamda ciddi olmayacaksa o zaman kulüpler için de çok zor. EuroLeague, EuroCup, milli takım maçları var. Trafiğin sıkıştığı dönemde orası daha çekişmeli, herkesin geldiği bir organizasyon olmalı. Ya da daha farklı bir formatla daha farklı bir şekilde yapılmalı. Gidilecek edilecek derken bir hafta sonumuzu da onun için harcıyoruz" dedi.

'SERT BİR MAÇTI'

TOFAŞ Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Kyle Weems ise maçın ardından "Öncelikle kulübümüz ve takımımız için çok önemli bir galibiyetti. Çok sert bir maç oldu. Ama mücadele dozu yüksek olan maçta biz savaşmaktan vazgeçmedik. Özellikle de 10 sayı farkla kazanmamız bizim için önemliydi. Son saniyede attığım basketle ilgili de açıklama yapmak istiyorum. Bu basketi kimse saygısızlık olarak algılamasın. İki takım arasındaki muhtemel ikili averaj nedeniyle bu sayıyı takımım adına atmak durumundaydım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.