Hava Durumu

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: 'Gençlere güveniyorum'

Yeni sezon hazırlıkları hakkında konuşan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene "Kadroyu altyapıdan gelen 5 genç oyuncumuzun vereceği katkıya güvenerek kurduk. Onlar için de takım için de önemli bir sezon olacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: 'Gençlere güveniyorum'

-Ali ŞAHİN-

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ta 2017-2018 sezonu hazırlıkları sürüyor. Yeni sezonda BSL'nin yanı sıra 7Days EuroCup'ta da mücadele verecek olan Mavi Beyazlılar, 14 Ağustos'ta başladığı ilk etap çalışmalarını tamamladı. İkinci etap çalışmalarını İtalya'nın Bormio kentinde yapacak olan TOFAŞ, 10 günlük kamp süresi boyunca 3 hazırlık maçı oynayacak ve 9 Eylül Cumartesi günü yurt dışı kamp çalışmalarını tamamlayarak Bursa'ya dönecek.

'LİGE RENK KATACAĞIZ'

İtalya'ya giden TOFAŞ'ta yolculuk öncesi konuşan Başantrenör Orhun Ene, kağıt üstünde istedikleri bir takım kurduklarını, geçen sezonki performanslarının üzerine çıkıp lige renk katmak istediklerini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı Bursa'da yaptıkları ilk etap çalışmalarında daha çok oyuncuların fiziki eksikliklerini gördüklerini, Bormio kampıyla maç temposuna girmeye başlayacaklarını belirtti.

'DURUMUMUZU KAMP BELİRLEYECEK'

Şimdilik iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Ene "Şu ana kadar bir sakatlığımız olmadı, kampı da herhangi bir sakatlık geçirmeden atlatmak istiyoruz. Hem teknik organizasyonlarımızı geliştirme hem de fiziki anlamda maç temposuna girme adına iyi geçeceğini umut ediyorum. İtalya'da 3 hazırlık maçı oynayacağız. Bu sürecin sonu nasıl bir takım olacağımızın ilk sinyallerini verecek. Hem oyuncuların teknik anlamdaki oyun karakterleri hem de basketboldaki oyun karakterleri bu kamplarda ortaya çıkacak" dedi.

'TECRÜBE KAZANDILAR'

Yeni sezon öncesi 4 yeni yabancı takviyesi yaptıklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Genç oyuncularımızdan da çok şey bekliyoruz. Onlarla beraber bu üçüncü sezonum olacak. Yaş olarak genç olabilirler ama tecrübe olarak artık genç görmüyorum.  A takım kadrosunda 5 altyapı oyuncumuz var. Bundan sonra onlar da biraz sorumluluk alan Süper Lig oyuncusu olacaklar. Bugüne kadar o süreci iyi geçirdiler ama neticede basketbol sonuç oyunu. Kadroyu da onların vereceği katkıya güvenerek kurduk. Onlar için hem zorlu hem de kendi basketbollarını kanıtlama adına önemli bir sezon olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

3 HAZIRLIK MAÇI

Ene ayrıca takımın itici gücü olan seyircinin vereceği destekle birlikte geçen sezondan daha yukarıya çıkmak istediklerini kaydetti. İtalya kampı sırasında 3 maç yapacak Mavi Beyazlılar 2 Eylül saat 19:00'da Pallacanestro Cantù, 5 Eylül saat 19:00'da Lugano Tigers ve 6 Eylül saat 21:30'da Euroleague ekibi EA7 Olimpia Milano ile karşılaşacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.