Hava Durumu

TOFAŞ başantrenörü Orhun Ene: Sezon şimdi başlıyor

Medyayla Sohbet Buluşmaları kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TOFAŞ başantrenörü Orhun Ene "Sezon play-off'larla başlayacak. Nasıl bir sezon geçirdiğimizi bize bu maçlar gösterecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ başantrenörü Orhun Ene: Sezon şimdi başlıyor

Ali ŞAHİN

BSL'de normal sezonu 3. Sırada tamamlayan TOFAŞ'ta Genel Menajer Tolga Öngören, Başantrenör Orhun Ene ile Pazarlama ve İletişim Menajeri Efe Şekerci belli periyotlarla düzenlenen 'Medyayla Sohbet Buluşmaları' kapsamında iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda sezonun genelini değerlendirerek sözlerine başlayan Tolga Öngören 3. Olarak iyi bir sıralama elde ettiklerini ancak altyapıdan gelen oyuncuların gelişimi konusunda beklentilerin çok altında kaldıklarını vurguladı. Öngören ayrıca, yeni sezonda 2 Bursa takımı BSL'de mücadele edeceği için şehri basketbol anlamında çok daha güzel bir dönemin beklediğini belirtti.

'SABIR GEREKLİ'

Sezona başlamadan önce benzeri olmayan bir takım olaylar yaşandığını, Trabzon'un ligden çekilip Sakarya'nın maddi problemler yaşamasının pek çok şeyi etkilediğini belirten Orhun Ene ise "Rakipler sıkıntı yaşarken önemli kararlar aldık. Basketbol anlamında yola devam etmemiz de bunlardan en önemlisi. A takım kadar gençlere de yatırım yapan bir kulübüz. Bu sezon az tecrübesi olan oyuncularımıza daha fazla şans verdik. Türkleri belli seviyeye çıkarmak sabır ve gayret istiyor. Bu ligde oynamak kolay değil çünkü beklentiler fazla" dedi.

'6 TAKIM DENK'

Altyapıdan çıkan oyuncular başarı sağladıkça ellerinin güçleneceğini belirten Orhun Ene "Yaptığımız işler doğru sonuçlar verdikçe bizim de kadro genişliğimiz artacak. Buna olanak sağlarsak çok daha geniş imkanlara sahip olabiliriz. Play off'a bakacak olursak Efes ve Fenerbahçe hariç 6 takım birbirlerine yakın ekipler. Aslında lig şimdi başlıyor. Bu maçlardan alacağımız sonuçlar bizim için sezonun değerlendirmesi olacak" dedi.

İYİ TANIYORUZ'

Beşiktaş eşleşmesi hakkında da konuşan tecrübeli çalıştırıcı "İki takım da birbirini iyi tanıyor. Rakibimizin iyi bir teknik ekibi var. Sert basketbol oynuyorlar. Onların sertliğine iyi cevap vermeye çalışacağız. Onlar düzen bozmaya biz de düzenden kopmamaya çalışacağız. Amacına ulaşan taraf, turu geçecektir. İlk turda saha avantajını kazanmak için çok çalıştık. Taraftarımızla birlikte bu avantajımızı iyi kullanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.  

'HATA YAPTIK'

Bir soru üzerine takımdan gönderilen Jeff Withey ve, Demonte Harper konusuna da değinen Orhun Ene, "Bu oyuncular konusunda şanssızlık olmadı, biz hata yaptık. Bizim alabildiğimiz oyuncular takımla birlikte yukarı çıkabildiği gibi aşağıya da inebilecek oyuncular oluyor. Bir kulüp, parayla değil tecrübeyle bu işin içinden çıkabiliyorsa iyi bir kulüp demektir. Daha az maliyetli oyuncu alıp işi döndürebilmek önemli. Sezon içerisinde 1 numaramız Garrett sakatlandı, 5 numaramız Withey ile de olmadı. Bu ciddi durumdu. Ama ayakta kalmayı başardık" diye konuştu.

'2 TAKIM ÖNEMLİ'

Bursaspor'un BSL'ye çıkmasının da önemli olduğunu belirten Ene, "İstanbul'daki takım sayısı ortada. Biz de artık Bursa basketbolu olarak iki takımla kendimizi daha güçlü hissedeceğiz. Bursa'da, gelecek sezonda da Avrupa Kupalarında mücadele edeceğimizi hesaba katarsak, haftada iki maç oynanacak. Bu durum, Bursa basketbolunun eski zamanlara dönüşü açısından önemli. Bursaspor için de süper ligde ilk sezon ve yeni bir tecrübe olacağı için işler zor olacak. İnşallah kalıcı olurlar" dedi. 

'HAKEM EKSİK'

Sammy Mejia'nın basketbol kariyerini noktaladıktan sonra TOFAŞ'ta kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Tolga Öngören "Gelecek sezon, Sammy Mejia'nın Bursa'da 5. senesi olacak. Çok değerli bir oyuncu. Tabii ki biz de teknik veya idari ekibimizde olup katkı bize sağlamasını isteriz. Neler olacağını zaman gösterecek. Sonuçta onunda bir hayatı var" dedi. Öngören Ayrıca Bursa'nın A Klasman hakeme konusunda bir eksikliğinin de olduğunu belirtti.

'SALON LAZIM'

Altyapıda diğer kulüplere de destek verdiklerini belirten Tolga Öngören ayrıca Bursa'nın salon ihtiyacını "Atatürk Spor Salonu ile alakalı haberleri de biz de görüyoruz. Orası için de şimdilik haberler iyi ama en az 5 bin kişilik bir salon daha lazım. Sonuçta, Bursa'da 2 BSL takımımızın yanı sıra çok iyi bir altyapı potansiyelimiz mevcut" sözleriyle dile getirdi.

'50. YILDA 50 POTA'

20 sene önce Bursa'da altyapı anlamında yatırım yapan ciddi kulüpler olduğunun altını çizen Öngören "Mako, Renault, Bursa DSİ, Yeşim, Merinos vs. vardı. Biz bu yapıyı kaybettik. Eskiden sokakta oynardık. O da kayboldu. Biz de bu fikirden hareketle TOFAŞ şirketinin 50. Yılını kutlarken "50. yılda 50 pota" kampanyası başlattık" dedi. Kampanya ile ilgili bilgi veren Efe Şekerci ise ayrıntılı lansmanın yaz sonu yapılacağını belirterek "Belediyelerle, bu konu hakkında uzun süre iletişim içindeydik. Bu potalardan 28 tanesi tamamlandı. Neredeyse her ilçede pota kurmaya gayret ediyoruz. Biz ulaşılamayan noktalara basketbolu ulaştırmaya çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.