Hava Durumu

TOFAŞ Daçka'yı parkeden sildi

BSL'de yeni sezonun ilk maçında Darüşşafaka'yı konuk eden TOFAŞ bastan sona üstün oynadığı maçı 97-81 kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ Daçka'yı parkeden sildi

Ali ŞAHİN

Geçen sezon play-off'a kalarak büyük bir başarıya imza atan TOFAŞ Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2017-2018 sezonunun ilk maçında Darüşşafaka Basketbol'u konuk etti. Yeni sezon öncesi kadrosundaki yabancıların büyük bölümünü değiştiren Mavi Yeşilliler mücadeleye Barış Ermiş, Mejia, Morgan, Kadji ve Yiğit Arslan beşi ile başladı. Sakatlıkları süren Caner, Kadir ve Crocker mücadeleyi tribünden takip etti.

FARKLI BAŞLADI

Rakibi karşısında mücadeleye oldukça istekli başlayan TOFAŞ sezonun ilk sayılarını da Morgan ile buldu. Darüşşafaka kolay atış şansı vermeyen Mavi Yeşilliler ilk 4 dakikayı 12-5 önde geçti. Bu andan itibaren iki dakikalık bölümde iki takım da sayı üretemedi. Çeyreğin bitimine 3.40 dakika kala Kadji ile skor üreten TOFAŞ, Barış'ın serbest atışlarında farkı çift hanelere çıkardı. (17-7) TOFAŞ kalan bölümde de üstün oyununu sürdürdü ve ilk çeyreği 15 sayı farkla 27-12 önde tamamladı.

RİBAUNTLARDA ÜSTÜN

İlk çeyrekteki sayı avantajıyla ikinci periyoda rahat başlayan TOFAŞ 12. dakikayı 34-15 önde geçti. Bu dakikadan sonra Darüşşafaka TOFAŞ'ın 2 sayısına 7 sayı ile karşılık verince Mavi Yeşilliler mola aldı. (36-22) Mola dönüşü ribauntlarda rakibine üstünlük kurmaya başlayan Bursa ekibi devrenin bitimine 2.09 kala Darüşşafaka Başantrenörü David Blatt'ın teknik faul almasıyla yeniden farkı açmaya başladı. Özellikle Owens ile devrenin son bölümünde pota altında etkili olan TOFAŞ Mejia'nın üçlüğüyle de soyunma odasına 55-37 önde gitti.

DAÇKA TOPARLANDI

Karşılaşmanın 3. çeyreğine de Mejia'nın 3 sayılık isabeti ve basket faul sayısı ile başlayan TOFAŞ farkı 20 sayıya çıkardı. (59-39) Farkın rahatlığıyla bir ara oyundan düşen Mavi Yeşilliler maçın 26. dakikasına 13 sayı farkla girdi. (64-54) Bursa ekibi çeyreğin bitimine 3.50 kala Kadji'nin sayılarıyla toparlanır gibi olsa da son 1 dakikaya girilirken fark tek hanelere düştü. (72-62) 3. Çeyreğin son hücumlarında Barış'ın 3'lük isabetine Daçka pota altından Furkan ile cevap verince TOFAŞ son çeyreğe 75-65 önde girdi.

İLK MAÇTA İLK ZAFER

Mücadelenin son çeyreğinde de TOFAŞ üstün oyununu korudu. Barış'ın 3'lük isabetiyle başlayan çeyrekte maçın bitimine 6:28 kala fark yeniden tek haneye indi. (83-74) Son 5 dakikada Owens'ın smaçlarıyla taraftar desteğini de arkasına alan Mavi Yeşilliler oyunda üstünlüğü yeniden eline geçirdi ve son 2 dakikaya 93-76 önde girdi. Mücadelenin bitimine 1.45 kala Henry 5 faulle oyun dışı kalırken mücadele de 97-81 TOFAŞ üstünlüğü ile bitti. Bursa ekibi bu sonucun ardından lige de galibiyetle başlamış oldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.