Hava Durumu

TOFAŞ ezdi geçti, seri sürdü!

Son dönemde hem ligde hem de Avrupa'da başarılı sonuçlar alan TOFAŞ Gaziantep Basketbolu 108-88 yenerek BSL'deki galibiyet serisini sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ ezdi geçti, seri sürdü!

Ali ŞAHİN

Avrupa'da yoluna doludizgin devam eden TOFAŞ, ING Basketbol Süper Ligi 18. haftasında Gaziantep Basketbol'u konuk etti. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan maça Berkan, Berk, Mejia, Williams ve Brown beşi ile başlayan Bursa ekibi ilk 2 dakikayı 7-3 geride geçti. Bu dakikadan sora ritim bulmaya başlayan Bursa ekibi 4. Dakikada skoru 9-9'da eşitledi.

MURAT SAKATLANDI

Maçın 5. dakikasında Gaziantep ekibinde Murat Göktaş sakatlanarak oyunu terk etti. 6. Dakikada itirazdan TOFAŞ benchine teknik faul çıkarken bu bölümde üstünlük sürekli taraf değiştirdi.  Çeyreğin son 2 dakikasında Barış ile iyi oyun kuran TOFAŞ Savunmada aksayınca fark açılmadı ve periyot 30-27 Bursa ekibinin üstünlüğü ile geçildi.  

RİON SON SANİYEDE

Karşılaşmanın ikinci periyoduna basketle başlayan Gaziantep Basketbol'a 5-0'a cevap veren TOFAŞ 12. Dakikadaki TV molasına 35-31 önde girdi. Mola dönüşünde de iyi bir ritim bulan ev sahibi takım 15. Dakikada farkı çift hanelere çıkardı. (45-35) Bu dakikadan sonra takımlar yaklaşık 2 dakika boyunca skor üretemezken suskunluğu konuk takım Serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile bozdu. Mejia ile sayı krizinden çıkan TOFAŞ savunmasındaki sertliği koruyunca son 1 dakikaya 51-40 önde girerek rakibe mola aldı. Mola dönüşünde skor bulmayı sürdüren TOFAŞ Rion Brown'ın son saniye üçlüğü ile soyunma odasına 57-42 önde girdi.

TEMPO DÜŞTÜ

Oldukça düşük tempoda başlayan üçüncü çeyrekte takımlar karşılıklı skor üretirken 23. Dakika 62-45 TOFAŞ üstünlüğü ile geçildi. Çeyreğin 4. dakikasında konuk takım faul hakkını da doldururken farkın verdiği avantajı iyi kullanan Bursa ekibi rakibin arayı kapatma hamlelerine izin vermedi. Farka rağmen oyundan düşmeyen rakibi önünde skor bulmayı sürdüren ev sahibi ekip son 2 dakikasına 75-60 önde girdiği 3. çeyreği 79-65 üstün tamamladı.

GENÇLER OYNADI

Maçın karar periyoduna 14 sayılık avantajla başlayan TOFAŞ, Berkan ve Rion Brown'ın üst üste üçlükleri ile bitme 8:40 kala farkı 20 sayını üzerine çıkararak mola aldırdı. (88-67) Maçın kalan süresinde oyundan düşen rakibi karşısında zorlanmayan Mavi Yeşilliler son 5 dakikasında genç oyuncuları Batın, Bora, Berkan, Muhsin ve Muhaymin ile oynadığı karşılaşmadan 108-88 galip ayrıldı.

HERKES ATTI

Yabancı sınırı nedeniyle Tarik Phillip'in dinlendirildiği mücadelede 18 sayı üreten Muhsin Yaşar Mavi Yeşilliler'in en skorer ismi oldu. Ayrıca TOFAŞ'ta 6 kişinin çift hanelere çıkması dikkat çekti. Bu sonuçla BSL'de üst üste 4. kez kazanan Bursa ekibi ilk 4 içindeki yerini de korudu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.