Hava Durumu

TOFAŞ, Fenerbahçe Doğuş'la karşı karşıya geliyor

BSL'nin namağlup lideri TOFAŞ ile son şampiyon Fenerbahçe Doğuş kozlarını yarın Bursa'da paylaşacak. Mavi Yeşilliler zorlu mücadeleye 6 bin 800 kişinin desteğiyle çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Fenerbahçe Doğuş'la karşı karşıya geliyor

-Ali Şahin-

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yenilgisiz lideri TOFAŞ, yarın takipçisi Fenerbahçe Doğuş'u konuk edecek. Hafta içinde 7Days Eurocup'ta aldığı Dolomiti Energia Trento mağlubiyeti sonrası ligdeki galibiyet serisini sürdürmeyi hedefleyen Mavi Yeşilliler, güçlü rakibi karşısına 11'de 11 için çıkacak. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 15.15'te başlayacak ve NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi Mehmet Keseratar, Kaan Büyükçil, Polat Parlak hakem üçlüsü yönetecek.

YENİLSE DE LİDER

Bu sezona sürpriz bir başlangıç yapan TOFAŞ, 10 haftada 10 kez kazanırken liderlik koltuğunun da tek başına sahibi oldu. Mavi Yeşilliler'in en yakın takipçisi Fenerbahçe Doğuş ise be sezon 2 kez kaybetti. Sarı lacivertliler bu yenilgileri Anadolu Efes ve Darüşşafaka karşısında aldı. İstanbul ekibi TOFAŞ karşısında kazansa dahi Mavi Yeşilliler'in liderliği devam edecek. Bursa ekibi mücadeleden zaferle ayrılırsa ilk yarıyı lider bitirmeyi büyük oranda garantileyecek.

EN ÇOK ATANLAR SAHADA

Sezonda 10 haftanın istatistiklerine bakacak olursak Fenerbahçe 885 sayı atarak bu alanda ligin lideri olurken TOFAŞ, Trabzonspor'un ardından 3. sırada yer aldı. TOFAŞ ortalama 12,3 top kaybı ortalamasıyla oynarken Sarı Lacivertliler'de ise bu rakam 9,7. BSL'de rotasyonlu bir kadroyla mücadele eden Fenerbahçe'de en skorer isim 6 maçta 14,3 sayı ortalaması tutturan James Nunnally oldu. TOFAŞ'ın en skorer oyuncusu ise 1 maçta ortalama 17,4 sayı atan Raymar Morgan.

SERİLER BİTTİ

Bu sezon Türkiye'yi Euroleague'de temsil eden 2 ekipten biri olan Fenerbahçe 12. Hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas'ı ağırlarken sahadan 90-89 mağlup ayrıldı ve 4 maçlık galibiyet serisini noktaladı. Bursa ekibi TOFAŞ ise 7Day EuroCup 8. Maçında Dolomiti Energia Trento'yu ağırladı. Bursa ekibi kazandığı takdirde son 16 biletini cebine koyacağı maçı 91-79 kaybederek tur şansını zora soktu. Mavi Yeşilliler aynı zamanda bu sezon sahasında ilk kez yenildi.

KAPALI GİŞE!

Lider TOFAŞ ile son şampiyon Fenerbahçe arasındaki dev randevu kapalı gişe oynanacak. Karşılaşmanın biletleri maçtan günler öncesinde tükenirken, 6 bin 800 kişi kapasiteli salonun tüm koltukları dolu olacak.

4 MAÇTA 1 GALİBİYET

TOFAŞ, Sarı Lacivertliler ile geçen sezon oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet, 1 galibiyet almıştı. Rakibiyle normal sezonda evinde oynadığı karşılaşmayı 81-72 kazanan Bursa temsilcisi, deplasmanda 90-75 yenildiği Fenerbahçe'ye, play-off çeyrek finalinde de 92-76 ve 79-73'lük skorlarla mağlup olarak elenmişti.

'BASKETBUS' ÇALIŞIYOR

Basketbol severleri ücretsiz olarak BursaRay'ın Organize Sanayi ve Nilüfer istasyonlarından TOFAŞ Spor Salonu'na taşıyan Basketbus; taraftarın daha rahat bir şekilde salona ulaşımını sağlamaya bu maçta da devam edecek. Basketbus, Fenerbahçe Doğuş karşılaşması öncesi ilk seferlerini iki istasyondan da saat 13.00'de gerçekleştirecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.