Hava Durumu

TOFAŞ, Galatasaray Odeabank'ı ezdi geçti

TOFAŞ, ligin 24. haftasında deplasmanda karşılaştığı Galatasaray Odeabank'ı 90-83'lük skorla mağlup ederek bu sezon ki 19. galibiyetine uzandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Galatasaray Odeabank'ı ezdi geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 24. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank'a konuk oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Josh Owens beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayılarını Morgan ve Mejia ile buldu. Sonrasında Owens ve tekrar Morgan'ın basketleriyle 5. dakikayı 8-7 önde geçen Bursa temsilcisi, Crocker'ın üçlüğü sonrası art arda gelen kaptan Mejia ve Henry'nin sayılarıyla 7. dakikada farkı 11'e çıkardı (20-9). Ev sahibi ekip, Mehmet Yağmur ve Juskevicius'un elinden bulduğu sayılarla arayı kapatmaya çalışsa da TOFAŞ, ilk çeyreği Mejia'nın üst üste kaydettiği basketlerle 25-16 önde kapattı.

DEVREYE ÜSTÜN GİRDİ

İkinci periyoda Juskevicius'un üç sayılık basketiyle başlayan Galatasaray'a Kenny Kadji'nin sayılarıyla karşılık veren TOFAŞ, ev sahibi takımdan Summers ve Hardy'nin skor katkısını engelleyemeyince 13. dakikada fark 4'e indi (26-30). Crocker'ın sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Mavi Yeşilliler, Morgan'ın üçlüğüyle farkı yeniden 7 sayıya çıkarsa da bu üçlüğe cevap Göksenin Köksal'dan geldi. Sonrasında ev sahibi ekip, Emir Preldzic'in üçlüğüyle durumu 39-38 lehine çevridi ancak Barış Ermiş'in asistinde sahneye çıkan Owens'ın gerçekleştirdiği alley-oop TOFAŞ'ı önde tuttu ve Bursa temsilcisi soyunma odasına 43-41 üstünlükle girdi.

AMERİKALILAR FARK YARATTI

Üçüncü çeyreğin başında Cimbom, Renfroe'nin basketleriyle 44-43 öne geçti. Owens ve Morgan'ın skor katkısıyla yeniden üstünlüğü sağlayan TOFAŞ, 23. dakikada kaptan Mejia'nın hookshot'ıyla farkı 6'ya çıkardı (53-47). Renfroe'nin üçlüğü sonrası Hendrix, Juskevicius ve Göksenin'in sayılarıyla skorda bir kez daha dengeyi sağlayan (57-57) Sarı Kırmızılılar, bu bölümde etkili olarak Hardy, Hendrix ve Renfroe'nin basketleriyle farkı 8'e çıkarsa da çeyrek Crocker'ın son saniye üçlüğüyle sona erdi (69-64).

MAVİ YEŞİL SON

Son periyoda da iyi bir başlangıç yapan TOFAŞ, Morgan ve Kadji'nin sayılarıyla 8-0'lık seri bularak 72-69 öne geçti. Crocker ve Summers'ın karşılıklı üçlükleri sonrası son 6.31'e 75-74 Bursa temsilcisinin üstünlüğüyle girildi. Kadji'nin kritik üçlüğüyle skoru elinde tuta Bursa temsilcisi, kaptan Mejia'nın basketiyle bitime 4.35 kala durumu 80-74'e getirdi. Bu dakikada Göksenin'in üçlüğüyle nefes alan ev sahibi ekip karşısında, Owens ve Crocker ile skor üreterek son 2.20'ye 84-78 önde giren mavi yeşilliler, kalan bölümde Crocker, Morgan ve Henry'nin sayılarıyla sonuca gitti ve parkeden 90-83 galip ayrıldı.

MORGAN TAKIMINI SIRTLADI

Ligdeki galibiyet sayısını 19'a çıkaran TOFAŞ'ta ABD'li uzun forvet Morgan, Galatasaray Odebank önünde 26 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok ile oynayarak parkenin en skorer ismi oldu. Morgan'ı 18 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 1 top çalmayla kaptan Mejia; 15 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, 3 top çalma ile Crocker; 14 sayı, 1 ribaunt, 1 blok ile Kadji ve 12 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, 1 top çalmayla Henry takip etti.

SIRADAKİ KARŞIYAKA

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 25. haftasında evinde Pınar Karşıyaka ile kozlarını paylaşacak. 15 Nisan Pazar günü TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.