Hava Durumu

'TOFAŞ için büyük başarı'

Malaga'ya yenilmesine karşın grup 2.'si olarak son 8'e kalan TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene "Geldiğimiz bu nokta kulübümüz ve organizasyonumuz için büyük bir başarı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'TOFAŞ için büyük başarı'

7Days EuroCup TOP16 turu H Grubu 5. haftasında TOFAŞ, Unicaja Malaga'ya konuk oldu. Palacio De Deportes Jose Maria Martin Carpena'da oynanan maç büyük çekişmeyle Bursa ekibi Tarik Phillip'in son saniye üçlüğüyle ilk çeyreği 20-21 önde kapattı. İkinci periyodun başında rakibin sayılarına Muhsin ve Tarik Phillip ile karşılık veren TOFAŞ, DJ White'ın üçlüğüyle 14. dakika içinde 27-27 eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra hücumda kilitlenen Bursa temsilcisi soyunma odasına 43-34 geride girdi.

SON ÇEYREKTE YIKILDI
Üçüncü periyoda Tarik Phillip, Sammy Mejia ve Matt Lojeski'nin sayılarıyla müthiş bir başlangıç yapan Bursa ekibi, bulduğu 8-0'lık seri ile 22. dakikada farkı 1'e çekti. (43-42) Çeyreğin kalan kısmında iki takım da karşılıklı sayılar üretirken son 10 dakikaya 59-59 eşitlikle başlandı. Dördüncü periyodun ilk 3 dakikasında iki takım da skoru değiştiremezken, bu gidişata son veren ekip Unicaja Malaga oldu. Son 5 dakikaya girerken farkı 7'ye (66-59) çıkaran ev sahibi takım karşısında skordaki sessizliğine Tarik Phillip ile son veren TOFAŞ'ın kalan süredeki çabası yeterli olmadı temsilcimiz parkeden 76-68 mağlup ayrıldı.

GRUP 2.'LİĞİ KESİN
Malaga deplasmanında aldığı 76-68'lik mağlubiyetle ikili averajı rakibine kaptıran Mavi Yeşilliler, liderlik şansını kaybetti ve bitime bir hafta kala H Grubu ikincisi olarak adını son 8'e adını yazdırdı. Bursa temsilcisi, son haftada 4 Mart 2020 tarihinde evinde MoraBanc Andorra ile kozlarını paylaşacak. TOFAŞ Basketbol Takımı, çeyrek finalde ise F Grubu birincisiyle eşleşecek. Bu turdaki ev sahibi avantajı rakipte olacak ve maksimum 3 maç üzerinden oynanacak seride 2 maçı kazanan yarı final biletini alacak.

'ÖRNEK TEŞKİL EDİYORLAR'
Malaga maçının ardından konuşan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene İspanyol ekibinin saygı duyulacak örnek bir organizasyon olduğunu belirtirken, "Yıllardır şehir olarak birçok farklı yere örnek teşkil ediyorlar. Buraya gelip onlara karşı oynamak zor. Bu maçı kazanarak grubu lider bitirme ihtimalimiz vardı ve buraya da bu hedef için gelmiştik. Ama bunun kolay olmayacağını biliyorduk. İlk 3 çeyrekte iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. İyi oynadığımız dakikalar oldu. Oyun 59-59 olduğunda savunmada birçok kez rakibimizi durdurduk, ancak doğru atışları bulamadık. Bu bölümde onların hücumdaki agresifliklerine karşı bir çözüm bulamadık" dedi.

'LİDERLİĞİ BURSA'DA KAYBETTİK'
Unicaja Malaga karşısında ritimde olmayan birkaç oyuncuları olmasına rağmen maçın yine de yakın geçtiğini belirten Orhun Ene, "Rakibimizle sahamızda oynadığımız maç sonrasında ikili averaj için sayı farkının önemine değinmiştim. Sanırım evimizdeki maçı daha farklı kazanacakken 2 sayıyla bitirdiğimizde liderlik şansımızı kaybetmiştik. Ancak geldiğimiz bu nokta kulübümüz ve organizasyonumuz için büyük bir başarı. İlk hedefimiz birinci grubu geçmekti. Şimdi TOP16'yı grup ikinciliğiyle bitirdik. Bunun için mutluyuz" diye konuştu.

'DERS OLDU'
TOFAŞ Basketbol Takımı'nın kaptanı Sammy Mejia ise Unicaja Malaga karşısında maçın genelinde iyi oynadıklarını ancak kritik anlarda yaptıkları hataların sonucu belirlediğini vurgulayarak "Bu maçtan çıkacağımız birçok iyi şey var. Kötü kısımlardan da ders çıkarıp bu tecrübe ile devam edeceğiz. Bir sonraki tur öncesi bizim için çok iyi bir test oldu. Eminim ki bu maçı tekrar izleyip analizleri de inceledikten sonra birçok ders çıkaracağız. Bu bize ileriki turda yardımcı olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.