Hava Durumu

TOFAŞ'ın Avrupa defteri kapandı

7Days EuroCup'taki 10. maçında konuk ettiği Rus temsilcisi Zenit'e 80-76 yenilen TOFAŞ turnuvadan elendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ'ın Avrupa defteri kapandı

-Ali ŞAHİN-

Bu sezon iki kulvarda da iyi başlayan ancak son 4 resmi maçını kaybeden TOFAŞ, 7Days Eurocup D Grubu 10. haftasında Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımını konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan Bursa temsilcisi sonradan toparlanmaya çalışsa da ilk çeyreği 16-15 geride kapattı. Zenit'in etkili oyunu 2. çeyrekte de sürerken Rus ekibi farkı bir ara çift hanelere taşıdı. (15-26)Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Zenit soyunma odasına 43-34 önde girdi.

FARK KAPANDI

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine fırtına gibi başlayan TOFAŞ, Raymar Morgan ve Sammy Mejia'nın üçlükleriyle 22. dakikada farkı sayıya indirdi. (42-43) Morgan'ın sayılarıyla iki hücum sonra 46-45 üstünlüğü sağlayan Mavi Yeşilliler, devamında Kenny Kadji, Sammy Mejia ve Raymar Morgan ile skor bulsa da Zenit'in süre biterken bulduğu basketle son çeyreğe 60-58 geride başladı.

5 DAKİKADA YIKILDIK

Karşılıklı sayıların olduğu dördüncü periyodun başında TOFAŞ, Raymar Morgan'ın elinden sayılar buldu. Son 8.34'e 62-62 eşitlikle girilirken, Bursa ekibi Barış Ermiş'in turnikesiyle 64-62 öne geçti. BU anda sahneye çıkan Zenit'in suskun ismi Reynolds üçlükleriyle takımına can vererek oyuna tutnmasına sağlayınca son 5 dakikaya girilirken skor Rus ekibi lehine 70-64 oldu. Sergey Karasev'in üçlüğü bitime 2.16 kala skoru 67-75'e getirirken, kalan bölümde Kenny Kadji ve Pierria Henry ile sayılar bulan TOFAŞ, parkeden 76-80 mağlup ayrıldı. Zenit yenilgisiyle Eurocup'ta D Grubu'nu 4 galibiyet, 6 mağlubiyetle 5. sırada tamamlayan TOFAŞ, bu sezondaki Avrupa macerasına nokta koydu.

'ÇOK EMEK HARCAMIŞTIK'

Karşılaşmanın ardından konuşan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene üzüldüklerini belirterek "Çok emek harcamıştık. Hatta Zenit ve ULM deplasmanlarında kazanabileceğimiz maçları verdik. 4 tane çok iyi takımın, turnuvada da tecrübe kazanmış takımların grubunda olmamıza rağmen son 16'ya çıkabilirdik. Evimizdeki son 2 maçta iyi oynamadık. Aldığımız ribauntları verdik, hızlı hücuma çıkarken anlamsız top kayıpları yaptık. Bu maçın konsantrasyonu böyle olmamalıydı, oyuncularımın hepsi maçı kazanmak istiyordu ama bir gün tecrübeyi öğreneceğiz. Önümüzdeki senelerde daha güçlü kalmasını bileceğiz" diye konuştu.

'BAKIŞ AÇIMIZ DEĞİŞMELİ'

Şu an kadroda bulunan oyuncularıyla ligde 10'da 10, Avrupa'da ise 5'te 3 ile sezona başladıklarını hatırlatan Orhun Ene "Mücadele ettiğimiz takımlar çok kaliteli ekipler. Bu duruma uyum sağlamak zorundayız. Oyuncuları değil, oyuna bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Sistem ve organizasyona inanan bir kulübüz. Önce nerede hata yapıyoruz onları göreceğiz, bu takımın seviyesini yukarı çıkarmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.