Hava Durumu

TOFAŞ-Lokomotiv Kuban maçı ne zaman, saat kaçta?

Bu sezon dış sahada çıktığı 27Days EuroCup maçını da kaybeden TOFAŞ, yarın Lokomotiv Kuban deplasmanında şanssızlığını kırmaya ve resmi maçlardaki galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak. 

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ-Lokomotiv Kuban maçı ne zaman, saat kaçta?

Ali ŞAHİN

Yeni sezona oldukça iyi başlayan ve özellikle iç sahadaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken TOFAŞ, Avrupa'daki deplasman handikapını da yenebilmek için yarın Lokomotiv Kuban önünde parkeye inecek. 7 Days EuroCup'ta çıktığı 2 deplasmanda da kaybeden Mavi Yeşilliler Rus ekibini devirerek bu sezon Avrupa'da ilk dış saha zaferine imza atmaya çalışacak. Saat 20:00'de başlayacak zorlu mücadele S Sport+'tan naklen yayınlanacak.

YENİLGİLER DEPLASMANDA

Bu sezon resmi maçlarda yaşadığı 3 yenilginin tamamını deplasmanda alan TOFAŞ, dış sahada sadece Gaziantep ve Bahçeşehir Koleji'ni yenebildi. Mavi Yeşilliler 7 Days EuroCup'ta ise sahasında oynadığı Limoges CSP ve Rytas Vilnius maçlarını kazanırken deplasmanda Partizan NIS ve Umana Reyer Venice'e yenildi. B Grubu'nda ilk 4 haftayı 2 galibiyetle kapatan 3 ekipten biri olan TOFAŞ 5. haftaya averajla 4. basamakta girdi. 

İÇERDE KAYBETMİYOR

Geçen sezona göre büyük kan kaybı yaşayan Lokomotiv Kuban Krasnodar ise Avrupa'da sezona yenilgi ile başladı. Litvanya'da Rytas'a kaybeden Rus ekibi ardından sahasında oynadığı Umana Reyer ve Limoges CSP maçlarını kazanmasını bildi. Kuban geçen hafta çıktığı Partizan deplasmanında ise rakibini zorlasa da yenilmekten kurtulamadı. VTB Ligi'nde de 4 maça çıkan Kuban sadece Astana'ya yenilirken Tsmoki Minsk, UNICS Kazan ve Zenit'i devirmeyi başardı. Rus ekibi iç sahada henüz resmi maç kaybetmedi.

ÇOK ATIYORLAR

VTB Ligi'nde yüksek skorlu maçlar oynayan Kuban 7Days EuroCup'ta da bu geleneğini sürdürdü. Sadece Umana Reyer maçında 80 sayının altında kalan Rus ekibi kalan bütün maçlarda bu rakamın üzerine çıktı. TOFAŞ da bu sezon skorer kimliği ile dikkat çekti. BSL'de ilk maçında 76, Umana Reyer'e de 65 sayı atan Bursa ekibi  bu maçların dışında çıktığı 4 BSL, 3 EuroCup mücadelesinde ise 80 sayının üzerine çıktı.

ABD'LİLERE DİKKAT

TOFAŞ'ı bu sezon sırtlayan isim Devin Williams olurken son 2 maçta DJ White'ın yokluğu hissedilmişti. Rus ekibi ise Bu sezon ABD'li 2 oyuncusu Sam Dakker ve Johnny O'Bryant ile etkili oldu. Geçen sezon TOFAŞ'ın başına oldukça iş açan Dmitry Kulagin yine Rus ekibinin en büyük silahı olacak.

KUBAN ÜSTÜN

Geçen sezon da EuroCup'ta aynı grupta yer alan iki takım 3. Kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. Kuban ve TOFAŞ arasında geçen sezon Krasnodar'da oynana maçı Rus ekibi 95-72 kazanırken Bursa'daki mücadele nefes kesmişti. Normal süresi 90-90 biten maçı uzatma periyodu sonucu 105-99 Kuban kazanmıştı. İki takım son olarak geçen yaz Uluslararası Cevat Soydaş Turnuvası finalinde karşılaştı. Müsabakayı 83-77 kazanan Rus ekibi TOFAŞ'ın ev sahipliğindeki turnuvayı şampiyon tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.