Hava Durumu

TOFAŞ, MoraBanc Andorra'ya konuk oluyor

Hafta sonunda çıktığı Bursa Derbisini 109-59 gibi farklı bir skorla kazanan TOFAŞ yarın 7Days EuroCup TOP 16 turundaki 2. Maçında MoraBanc Andorra'ya konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, MoraBanc Andorra'ya konuk oluyor

Ali ŞAHİN

Bu sezon Avrupa'da tarih yazan TOFAŞ 7Days EuroCup H Grubu 2. Maçında İspanya ACB Ligi'nde mücadele eden MoraBanc Andorra takımıyla kozlarını paylaşacak. Yarın Poliesportiu d'Andorra'da oynanacak karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak ve S Sport +'tan naklen yayınlanacak. TOFAŞ'ta gribal enfeksiyon geçiren Başantrenör Orhun Ene'nin yanı sıra oyunculardan Sammy Mejia ve Matt Lojeski sakatlıkları nedeniyle, DJ White da gribal enfeksiyon geçirmesinden ötürü maçta yer alamayacak. Yeni transfer Rion Brown ise Statü gereği karşılaşmada forma giyemeyecek.

2020'DE YENİLMEDİ

EuroCup TOP16 turu H Grubu ilk haftasında TOFAŞ, Unicaja Malaga'yı evinde 84-82 mağlup ederken; MoraBanc Andorra ise deplasmanda Joventut Badalona'ya 90-87 kaybetmişti. TOFAŞ 2020 yılı itibarıyla oynadığı 3 resmi maçı da kazanmayı başardı. Mavi Yeşilliler BSL'de Arel Üniversitesi Büyükçekmece ve Frutti Extra Bursaspor'u yenerken Eurocup'ta da Malaga'yı devirmeyi başardı.

EVLERİNDE KAYBETMİYORLAR

Avrupa mücadelesine A Grubu'nda başlayan MoraBanc Andorra grup aşamasında 7 galibiyet ve 3 yenilgi alarak Virtus Bologna'nın ardından 2. Basamakta kaldı. Bu sezon sahasında sadece 3 kez kaybeden Andorra ekibi EuroCup'ta Promitheas Petras'a ABC Ligi'nde ise Ucam Murcia ve Tenerife'ye kaybetti. MoraBanc Andorra bu sezon çıktığı resmi maçlarda ise 16 galibiyet ve 12 yenilgilik performans gösterdi.

ANDORRA ÜSTÜN

İki takımı tarihlerinde ilk kez karşı karşılaş getirecek mücadelede TOFAŞ'ın en önemli kozu bireysel performanslar olacak. Andorra ekibi ise sezon genelindeki yüksek istatistikleri ve taraftar desteği ile maçı kazanmaya çalışacak. Oldukça szkorer bir takım kimliği gösteren MaraBanc Andorra'da en skorer isim ise 32 yaşındaki tecrübeli Guard Clevin Hannah. Ayrıca takımın kadrosunda David Walker ve Diagne gibi tehlikeli isimler de mevcut.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.