Hava Durumu

TOFAŞ, Orman'ı yaktı

Ligin yeni ekibi OGM Ormanspor'a konuk olan TOFAŞ baştan sona önde götürdüğü maçı 94-76 kazanarak ligdeki 9. zaferine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Orman'ı yaktı

Salı günü oynayacağı kritik Kuban maçı öncesi moral arayan TOFAŞ ING BSL'nin 12. Haftasında OGM ormanspor'a konuk oldu. Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Ormanspor Kikanovic ile etkili olurken, TOFAŞ Devin Williams'ın hücum ribaundları ile skor buldu. Bursa ekibi çeyreğin sonuna doğru Mejia'nın da skora katkı vermesi ile ilk periyodu 22-21 önde kapattı.

HERKES ATTI

TOFAŞ ikinci çeyrekte çembere penetre silahını iyi kullandı ve iç-dış dengesini iyi oturttu. Ormanspor, Kikanovic'in yanı sıra Dorukhan'dan 9 sayı bulsa da oyun üstünlüğünü ele geçiremedi. Mavi yeşilliler ilk yarı boyunca 10 oyuncuya süre verdi ve tüm oyunculardan skor katkısı almayı başardı. Mejia'nin çeyreğin sonunda bulduğu turnike ile TOFAŞ soyunma odasına 46-37 önde girdi.

FARK ERİDİ

Üçüncü çeyrekte Ormanspor etkili olan taraftı. Chris Warren'ın oyuna ağırlığını koymasıyla Başkent ekibi farkı 4 sayıya kadar düşürdü. TOFAŞ ise Devin Williams'ın 4 faule ulaştığı çeyrekte Mejia önderliğinde skor üstünlüğü elinde tuttu. Muhsin'in ribaundlarda etkili olmasının yanı sıra üç guard ile oynanan dönemi iyi geçen TOFAŞ çeyreği de 70-63 önde kapattı.

YANLIŞ HÜCUMLAR

Maçta son çeyreğe TOFAŞ Berk Uğurlu ile etkili başladı. Ormanspor, Warren ile oyunun içinde kalmaya çalışsa da üst üste yapılan yanlış hücumlar TOFAŞ'ı rahatlattı. DJ White ve Barış Ermiş'in üçlükleri ile Bursa ekbi farkı 15 sayıya kadar çıkardı ve maçı da 94-76 kazandı. TOFAŞ boyalı alan sayılarında 52-32, ikinci şans sayılarında 14-2, bench sayılarında 41-9, ribaundlarda da 42-24 üstünlük sağladı. Öte yandan Maçın son anlarında Berk Uğurlu bileğinden sakatlık yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.