Hava Durumu

TOFAŞ Ratiopharm Ulm'e konuk oluyor

BSL'ye Daçka galibiyeti ile başlayan TOFAŞ, EuroCup'taki ilk maçında bugün Alman ekibi Ratiopharm Ulm'e konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ Ratiopharm Ulm'e konuk oluyor

-Ali ŞAHİN-

Basketbol Süper Ligi'ne Farklı Darüşşafaka galibiyeti ile başlayan TOFAŞ 7DAYS EuroCup'ta da bugün ilk maçına çıkıyor. Avrupa basketbolunun 2 numaralı kupasındaki 3 Türk takımından biri olan Mavi Yeşilliler organizasyonun açılış maçında Almanya temsilcisi Ratiopharm Ulm ile karşılaşacak. TSİ 20:30'da başlayacak mücadele S Sports'tan naklen yayınlanacak.

YUNAN HAKEM

Sezonun açılış maçında baş hakemlik görevini Yunanistan'dan Petros Papapetrou üstlenecek. Mücadelenin 1. Yardımcı hakemi Sırbistan'dan Uros Obrknezevic, 2. Yardımcı hakemi ise Hırvatistan'dan Josip Radojkovic olacak. D Grubu'nun diğer maçları yarın Trento-Asvel ve Gran Canaria-Zenit arasında oynanacak.

3. RANDEVU

Ratiofarm Ulm ve TOFAŞ, Avrupa müsabakalarında 3. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce 2 maç oynanırken bu eşleşme 1999 yılı Saporta Kupası'nda yaşandı. O organizasyonun 8'li finallerinde karşılaşan iki ekibin maçlarında TOFAŞ rakibine hem Bursa hem de Almanya'da üstünlük kurdu ve 2-0'la rakibini turnuvanın dışına itti.

TOFAŞ İLK KEZ

Geçen sezon EuroCup'ta adını son 16'ya yazdıran Ratiopharm Ulm turnuvaya o turda veda etmişti. Almanya liginde de büyük bir sürprize imza atan Ulm normal sezonu lider bitirmesine karşın play-off'larda aynı başarıyı gösteremedi ve şampiyonluğu kaçırdı. Alman ekibinde geçen sezonun en başarılı ismi Raymar Morgan olurken tecrübeli oyuncu yaz döneminde TOFAŞ'a transfer oldu. Morgan geçen sezon Ulm'le sayı kralı olurken Almanya'da normal sezonun MVP'si seçilmişti. Temsilcimiz TOFAŞ ise ilk defa EuroCup'ta mücadele edecek.

'ZOR OLACAK'

Karşılaşma öncesi TOFAŞ başantrenörü Orhun Ene organizasyonun resmi sitesine konuşurken "EuroCup'ta ilk maçımı her iki taraf için de zor geçecek. Tecrübeli takımlardan oluşan bir grupta oynuyoruz. Hepsi geçen sene mükemmel bir organizasyona sahipti. Bizimde her rakibimize zorluk çıkaracak iyi bir takımımız var. Eğer Top 16 yapmak istiyorsak, iç saha maçlarının yanında deplasmanlarda da kazanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

HARANGODY'YE DİKKAT!

TOFAŞ'ta sakatlıkları süren Tony Crocker, Kadir bayram ve Caner Topaloğlu zorlu mücadelede forma giyemeyecek. Alman ekibinde ise diz sakatlığı devam eden Tim Ohlbrecht'in oynaması beklenmiyor. Karşılaşma öncesi Alman ekibinin en önemli ismi organizasyonda tüm zamanların en iyi 13. 3'lük isabeti ortalamasına sahip Luke Harangody olarak öne çıkıyor. EuroCup resmi sitesindeki verilerde TOFAŞ'tan öne çıkarılan isimler ise Mejia ve Morgan.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.