Hava Durumu

TOFAŞ seriyi sürdürdü!

Basketbol Süper Ligi'nde 3 haftadır üst üste kazanan TOFAŞ, Bahçeşehir Koleji'ni de 92-85 yenerek serisini 4 maça çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2019 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ seriyi sürdürdü!

Ali ŞAHİN

Hafta içinde Rytas'ı deviren TOFAŞ ING Basketbol Süper Ligi'ndeki serisini de sürdürdü. Mavi Yeşilliler BSL'nin 5. Haftasında Bahçeşehir Koleji'ne konuk oldu. Bursa ekibinde DJ White ve Muhaymin Mustafa sakatlığı sebebiyle kadroda yer almazken Muhsin Yaşar da 100. BSL maçına çıktı. Karşılaşma dengede başlasa da ilk çeyreğin ortalarından sonra gaza basan TOFAŞ farkı hızla açmaya başladı. Rakibine sayı şansı vermeyen Mavi Yeşilliler ilk çeyreği de 25-12 önde tamamladı.

FARK AÇILDI

İlk çeyrekte yabancı oyuncularından verim alamayan Bahçeşehir Koleji 2. Periyoda da kaçırarak başlayınca Lojeski'nin üçmüğü Dedas'a mola aldırdı. (12-28) Mola dönüşü 5 yerli oyuncu ile parkeye çıkan Bahçeşehir koleji savunma anlamında agresifleşse de hücum üretkenliği bulamadı. Bu dakikalarda Muhsin'in etkili oyunu ile farkı açmayı sürdüren TOFAŞ farkı 22'ye kadar çıkardı. Maçın 14. Dakikasında Muhsin 4. Faulünü alarak kenara gelirken devre de 50-34 TOFAŞ üstünlüğü ile tamamlandı.

BAHÇEŞEHİR YAKALADI

Maçın 2. Yarısına Bahçeşehir Koleji farklı bir kimlikle başladı. Hücumda daha etkili olan İstanhbul ekibi bir anda 8-0'lık seri bulunda fark da tek hanelere indi. (42-50) İlerleyen anlarda Berkan üçlüğü ile farkı tekrar çift hanelere taşısa da TOFAŞ'ın yaptığı basit top kayıpları Bahçeşehir'in oyuna ortak olmasını sağladı. Maçın 26. Dakikasında ev sahibi ekip skoru 50-54 yapsa da bu bölümde oyuna dahil olan Muhsin 4 sayı üreterek takımına rahat bir nefes aldırdı. Son bölümünde takımların karşılıklı sayılar ürettiği 3. Çeyrek 68-59 TOFAŞ üstünlüğü ile tamamlandı.

ARMAND KURTARAMADI

Karşılaşmanın karar periyoduna iki takım da basketlerle başladı. TOFAŞ bitime 8 dakika kala fark yeniden çift hanelere taşıdı. (72-61) Bahçeşehir Sean Armand ile oyunda kalmayı başarıp 6 dakika kala farkı 6 sayıya çekti. (78-72) Bitime  58 saniye kala skor TOFAŞ lehine 86-82'ye geldikten sonra Lojeski ve Williams ile skor bulan Bursa ekibi maçı 92-85 kazandı. TOFAŞ'ta Dewin Williams 20 sayı ve 12 ribaund ile double double yaparak takımının zafer serisini 4 maça çıkarmasında kilit rol oynadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.