Hava Durumu

TOFAŞ tek başına zirvede

Bu sezon BSL'de yenilgi yüzü görmeyen TOFAŞ Anadolu Efes'i de 80-69 devirerek zirvede yalnızlaşmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ tek başına zirvede

Ali ŞAHİN

Sezona 6'da 6 yaparak başlayan TOFAŞ, son 5 maçında yenilmeyen Anadolu efesi konuk etti. Mücadeleye Crocker, Morgan, Muhsin, Henry ve Mejia beşi ile başlayan Mavi Yeşilliler ilk hücumdan boş döndü. Ardından Ledo ve Crocker'ın bulduğu sayılarla ilk 2 dakika 3-2 TOFAŞ üstünlüğü ile geçildi. Efes'in adam adama savunmasına Mejia'nın dış şutlarıyla direnen TOFAŞ ilk dört buçuk dakikayı 8-7 önde geçti. Bu dakikada yaşanan skorboard arızasıyla maç bir süre durdu.

MEJIA SIRTLADI

Skorborddaki arızanın giderilmesinin ardından mücadele yeniden başlarken karşılıklı top kayıpları sebebiyle takımlar bir süre skor üretmekte zorlandı. 8. dakika 13-12 Anadolu Efes'in üstünlüğü ile geçildi. Kalan bölümde Mejia'nın etkili oyunuyla toparlanan TOFAŞ önce beraberliği yakaladı, (14-14) ardından da Crocker'ın üçlüğü ile öne geçti. (17-14) çeyrekte son dakikaya girilirken İstanbul ekibi molaya gitti. Dönüşte 11. sayısına imza atan Mejia TOFAŞ'ı 2. çeyreğe üstün taşıdı. (19-17)

FARK AÇILDI

İkinci periyodun ilk basketini devre sonuna 8.18 kala Henry ile tofaş atarken taraftar desteği ile hücumda ritmi bulan bursa ekibi farkı da açmaya başladı. Çeyrek sonuna 5.18 kala farkı 8 sayıya çıkaran TOFAŞ rakibine mola aldırdı. Dönüşte Ledo Bursa ekibinin serisini noktalasa da TOFAŞ 17. dakikayı 33-26 önde tamamladı. Kalan sürede rakibini top kayıplarına iten ve sert bir savunma yapan TOFAŞ taraftarın şov yaptığı dakikalarda farkı çift hanelere çıkardı. Devrede son 1 dakika oynanırken farkı açmayı sürdüren Bursa ekibi soyunma odasına 14 sayılık avantajla gitti. (42-28)

EFES YAKLAŞTI

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Anadolu Efesi oldu. Tofaş'ın boş hücumuna Simon'un üçlüğü ile cevap veren İstanbul ekibi bir buçuk dakikada faul hakkını doldurdu. Bu dakikalarda TOFAŞ üst üste hücumlardan boş dönünce fark 25. dakikada 6 sayıya kadar düştü. (45-39) aranın kapanmaya başlamasıyla TOFAŞ başantrenörü Orhun ene mola aldı. Mola dönüşü Owens ile skor bulan Bursa ekibi kıpırdanır gibi oldu ve 27. dakikayı 49-43 önde geçti. Kalan bölümde etkili olamayan TOFAŞ aynı zamanda farkın kapanmasını engelleyemedi ve Barış'ın son saniyelerdeki turnikesiyle final periyoduna 54-51 önde girdi.

 

TOFAŞ SONDA TOPARLADI

Karşılaşmada 4. periyoda TOFAŞ Morgan'ın 4 sayısıyla başladı ve bitime 9:13 kala Anadolu Efes molaya gitti. Mola dönüşü skor üretmeyi sürdüren Bursa ekibi bitime 7:56 kala farkı yeniden çift hanelere çıkardı. (63-53) Bu dakikadan sonra Efes tekrar arayı kapatırken son 3:38'e 69-63 TOFAŞ üstünlüğü ile girildi. Salonu dolduran taraftarın etkisini gösterdiği son bölümde momentumu yakalayan Bursa ekibi Doğuş Balbay'ın sportmenlik dışı faulü sonrası yeniden farkı açmaya başladı. Son 1 dakikaya 78-68 üstün giren TOFAŞ karşılaşmayı da 80-69 kazandı.

OKUR'A 'EFSANE' HEDİYE

Bursa ekibi bu sonuçla 7. maçında 7. zaferini yaşarken en yakın rakibine de 2 puan fark attı. Mücadelenin en skorer ismi ise 18 sayı atan Sammy Mejia oldu. Karşılaşmanın devre arasında ise TOFAŞ'ın efsane kadrosunda yer alan Mehmet Okur'a o dönem giydiği tarihi forma hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.