Hava Durumu

TOFAŞ, yarı final umutlarını söndürdü

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final 2.maçında Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe'yi konuk eden TOFAŞ, sahadan 79-73 mağlup ayrılarak yarı final umutlarını söndürdü.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, yarı final umutlarını söndürdü

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final 2.maçında Fenerbahçe, TOFAŞ'ın konuğu oldu. Ülker Arena'da oynanan ilk maçta 92-76 mağlup olan Timsahlar seriye denge getirmek, Avrupa Şampiyonu olarak Bursa'ya moralli gelen Fenerbahçe ise deplasmandaki maçı kazanıp adını yarı finale yazdırmak için sahaya çıktı. Bursalı sporseverler de Fenerbahçeli oyuncuların isimleri anons yapılırken, 'şampiyon' diyerek tempo tuttu. Orhun Ene sahaya, Barış, Mejia,Kaya Peker, Micic ve Copeland beşlisini sürdü.

İYİ BAŞLADI AMA...

İlk çeyreğe iyi başlayan TOFAŞ olmasına karşın (6-3),  Fenerbahçe kısa sürede toparlandı ve Nunnaly'nin sayılarıyla 7-0'lık bir seri buldu ve 6-10 öne geçti. Copeland üst üste üç hücumdan boş döndü. Bunu iyi değerlendiren Fenerbahçe, Melih ve Kalinic'in atışlarıyla ilk çeyreği 19-22 önde kapadı.

TOFAŞ TOPARLADI

İkinci çeyrek, karşılıklı sayılarla geçti. Fenerbahçe oyunu sürekli önde götürdü. Özellikle Melih'in isabetli şutlarıyla sarı lacivertliler son ana kadar oyunu önde götürdü. Son bölümde Barış'ın basketiyle oyundan kopmayan TOFAŞ, 19. dakikada skoru 39-39 yaparken, 20. dakikada Yiğit'in üçlüğü, ardından Copeland'ın basketiyle TOFAŞ, soyunma odasına 44-39 önde gitti.

SERT SAVUNMA

Üçüncü çeyreğe Datome'nin üçlükleriyle başlayan Fenerbahçe 22. dakikada farkı 3 sayıya (47-44) indirdi. Ardından Sloukas'ın turnikesiyle fark 1 sayıya (47-46) indi. Her iki takım da sert savunma yapınca skor bulamadı ve 26. dakikada 51-51'lik eşitlikle geçti. Bu çeyreğin son 3 dakikasında girildiğinde TOFAŞ, Barış'ın üçlüğü ile 55-53 öne geçti. 30. dakikada Mejia'nın turnikesiyle TOFAŞ skoru 59-57 yaptı.

ELİ BOŞ HÜCUMLAR

Final periyoduna karşılıklı basketlerle geçildi. TOFAŞ'ın sayısız döndüğü hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe, farkı tekrar kapattı ve öne geçti.  Maçın son 4 dakikasına 68-72'lik Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi. Sarı-lacivertliler, mücadeleden 73-79'luk skorla galip ayrıldı. Fenerbahçe son hücumu kullanmadı ve maçı 73-79 kazanarak yarı finalde  Darüşşafaka  Doğuş'un rakibi oldu. Maçın en skorer ismi 21 sayı atan TOFAŞlı  Barış Ermiş olurken,  Fenerbahçe'den Melih 17 sayı ile oynadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.