Hava Durumu

TOFAŞ, Yunanistan ekibiyle eşleşti

7Days EuroCup'ta tarihinin en iyi sezonunu geçiren TOFAŞ, çeyrek finalde özellikle iç saha maçlarında istikrarsız bir görüntü çizen Yunanistan ekibi Promitheas Petras ile eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Yunanistan ekibiyle eşleşti

Ali ŞAHİN

Tarihinde ilk kez yükseldiği 7Days EuroCup'ta bitime 1 maç kala grup ikinciliğini garantileyen TOFAŞ'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu. Organizasyonun TOP 16 H Grubunu Unicaja Malaga'nın ardından 2. sırada bitiren Bursa ekibi statü gereği F Grubu'nun lideri ile eşleşecekti. Son haftaya her takımın gruptan çıkma ihtimali ile girdiği F Grubu'nun son haftasında Umana Reyer Venezia ve Promitheas Petras sürprize izin vermedi. İki takım da 4 galibiyetle grubu tamamlarken ikili averaj üstünlüğü bulunan Promitheas Petras grubu lider tamamlayarak TOFAŞ'In rakibi oldu.

2 ZAFER YETECEK

Organizasyonun çeyrek final aşaması 3 maç üzerinden play-off sistemi ile oynanacak. Eşleşmede 2 galibiyete ulaşan taraf adını yarı finale yazdıracak. TOFAŞ ve Promitheas Petras arasındaki eşleşmede ev sahibi avantajı ise lider bitirdiği için Yunanistan ekibinde olacak. Çeyrek Final maçları 17 ve 25 Mart 2020'de oynanacak. Eşleşmede gülen taraf yarı finalde ise Partizan NIS-AS Monaco galibi ile final mücadelesi verecek. Yarı final de 3 maç üzerinden oynanacak. 

SAHASINDA TEKLİYOR

Bu sezon kısmen başarılı bir grafik çizen Yunanistan ekibi Promitheas Petras yerel liginde 12 galibiyet ve 7 yenilgi ile 4. sırada bulunuyor. Yunanistan Kupası finalinde AEK'ya yenilerek 2. olan Promitheas Petras EuroCup'ta da maçları domine edemedi. 7DAys EuroCup normal sezon A Grubu'nda 6 galibiyet 4 yenilgi ile 4. sıradan TOP 16'ya kalan Yunan ekibi, TOP 16'ya da 3'te 1 ile başladı. TOP 16'nın son 3 maçını kazanarak çeyrek final vizesi alan Promitheas Petras organizasyonda yaşadığı 6 yenilginin 4'ünü ise sahasında aldı.

2018'DE KARŞILAŞTILAR

Yunan ekibi Promitheas Petras ile TOFAŞ 2018 yazında düzenlenen Uluslararası Cevat Soydaş Turnuvası'nda birbirine rakip olmuştu. Kyle Weems ve Yiğit Arslan'ın yıldızlaştığı maçı TOFAŞ zorlanmadan 87-62'lik skorla kazanmayı başarmıştı. Yunan ekibi aynı turnuvanın 2. Maçında da Türk Telekom'u 88-66 yenmeyi başarmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.