Hava Durumu

Toplu sözleşme öncesi işveren temkinli

Mayıs 2015'te Bursa'da fitilinin ateşlenip sonra birçok şehre de yayılan işçi eylemleri henüz hafızalarımızdaki yerini korurken, bu yıl içindeki toplu sözleşme dönemine aylar kala sanayici tarafının nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merak konusu. Yazarımız N.Nuri Yavuz bugünkü yazısında MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını okuyucularıyla paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Toplu sözleşme öncesi işveren temkinli

"İşverenin toplu sözleşme masasına hangi teklifle oturacağına yönelik hiçbir ipucu paylaşmayan (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) MESS'in Genel Sekreteri Yıldırımoğlu, konuya temkinli yaklaştı.

Toplu sözleşmenin bir süreç olduğuna vurgu yapan Yıldırımoğlu, "(Mayıs 2015-İşçi Eylemleri) Geçen sefer yaşananlar, toplu pazarlık sürecinin sonunda olmadı. Bu pazarlık sürecinden bağımsız oldu" dedi.

Yıldırımoğlu, "Bu sene hedefimiz, 'sendikalar tekliflerini versin, bir inceleyelim, üyelerimizle görüşüp öyle müzakerelere başlayalım' şeklinde olacak. Müzakere masası muhtemelen temmuz-ağustos gibi kurulur" diye konuştu.

Üstelik Mayıs 2015'teki işçi eylemleriyle ilgili olarak Yıldırımoğlu önemli bir iddia ortaya attı.

 O dönemde eylemin yasal olup olmadığı tartışmalarını işçi lehine sonuçlandıran Yargıtay 7. Hukuk Dairesi'ndeki hâkimin FETÖ'den alındığını iddia etti"

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.