Hava Durumu

TRT Diyanet'te FETÖ skandalı! 'Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?'

TRT Diyanet kanalının 22 Haziran'daki yayınında ekranlara gelen görüntüde Tasavvuf Musikisi programında "Bulanlar hakkı buldu" isimli şarkı çalındı. Şarkı sözlerinin Fethullah Gülen'e ait olduğunun ortaya çıkması ise kriz yarattı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, "Anlaşılan o ki kripto FETÖ'cüler işbaşında. Devletin kanalında FETÖ'nün bir numarası güftesiyle resmen "Ben buradayım mesajı" veriyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TRT Diyanet'te FETÖ skandalı! 'Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?'

TRT Diyanet kanalında skandal görüntüler ortaya çıktı. Kanalın 22 Haziran'daki yayınında saat 23:15'te ekranlara gelen görüntüde Tasavvuf Musikisi  programında "Bulanlar hakkı buldu" isimli şarkı çalındı.

"Bulanlar hakkı buldu"nun güftesinin ise Fethullah Gülen olduğu belirtildi.

"KİMDEN GÜÇ ALIP BU YAYINA CESARET EDİYORLAR"

RTÜK üyesi İlhan Taşcı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Taşcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TRT Diyanet, yurttaşların parası ile finanse edilip TRT ile sözleşme yaparak yayın yapan bir televizyon kurumu. Amacı da halkı dini konularda bilgilendirmek. Söz konusu 22 Haziran tarihli kayda baktığımızda ise tablo oldukça vahim. Görünün o ki FETÖ Pensilvanya'da firarda, güftesi Diyanet'in kanalında. FETÖ ile mücadele edildiği söylenirken, neredeyse her gün operasyon düzenlenirken, nasıl oluyor da TRT Diyanet kanalında Fethullah Gülen'in güftesi yayınlanabiliyor. Hem de darbe girişiminin seneyi devriyesinde. Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?"

"BEN BURADAYIM MESAJI VERİYOR"

Taşcı açıklamasında şöyle sürdürdü:

"Anlaşılan o ki kripto FETÖ'cüler işbaşında. Devletin kanalında FETÖ'nün bir numarası güftesiyle resmen "ben buradayım mesajı" veriyor. Eğer terörle mücadele ise FETÖ'nin bir numarasının güftesini yayınlayanlar hakkında derhal işlem yapılmalıdır.

Darbe girişiminin yankıları ve tartışmaları hala sürerken örgütün bir numarası devletin kanalında boy gösterebiliyorsa bu mücadelede en hafif deyimiyle bir eksiklik var."

Fethullah Gülen'in sitesinde de TRT Diyanet'te yayımlanan şarkının sözleri böyle yer aldı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.