Hava Durumu

Trump'a 'Münbiç'e gireceğiz' dedim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde,  bir sonraki hedefin Münbiç olduğunu, Trump'ın "Bizim orada askerimiz var" söylemine karşılık ise "Askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz" dediği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'a 'Münbiç'e gireceğiz' dedim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi sonrası, Beyaz Saray'dan yapılan çelişkili açıklamalar, gündemi meşgul etmişti. Ankara, Washington yönetiminin ifadelerine karşılık, peş peşe açıklamalar yapmış, "Beyaz Saray'ın açıklamaları, gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detayları aktardı.

'ASKERİNİZİ ÇEKERSİNİZ' DEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda konuyu açtığını belirten Selvi, "Söz Menbiç'e gelince, ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. "Trump'a telefonda Münbiç'e gireceğiz dedim. O da 'Bizim orada askerimiz var' dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin "Erdoğan ile Trump'ın Menbiç diyaloğu" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam karşısındaki ekranda Afrin harekâtının haritası beliriyor. Eline laser pointer'ı (lazer işaretçi) alıp, harita üzerinden harekâtı anlatmaya başlıyor. "İlk olarak Hatay'dan iki noktadan girdik. Ardından Kilis'ten girerek ilerlemeye başladık" diyor. Harekâtı anlattıktan sonra gelinen aşamayı, "Harekâtta zor işimiz bitti" diye özetliyor.

Erdoğan bu değerlendirmeleri AK Parti büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yapıyor. Harekâtın ileri aşamaları hakkında da bilgi veriyor. Başkomutan edasıyla konuşuyor. "Afrin'den aşağıya, İdlib'e kadar inip orayı birleştireceğiz" diyor. Bu noktada bir an durduktan sonra kararlı bir ses tonuyla, "Münbiç'e de gireceğiz" diye devam ediyor. Söz Menbiç'e gelince, ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. "Trump'a telefonda Münbiç'e gireceğiz dedim. O da 'Bizim orada askerimiz var' dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim."

Şimdiye kadar birçok sınır ötesi operasyon oldu. Ancak Erdoğan ilk kez Afrin harekâtında askeri kamuflaj elbiselerini giyip sınıra gitti. Hem de bunu ABD başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinin üzerinden 24 saat geçmeden yaptı. Erdoğan dün de Çorum İl Kongresi'nde, Afrin'e gitmek için slogan atan gençlere, "Afrin için ihtiyaç var denildiğinde önce ben, ondan sonra da siz benimle beraber gideceğiz" diye seslendi.

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.