Hava Durumu

Trump'a olay sözler: 'Müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları fazla değil'

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brüksel'de yapılacak NATO zirvesi öncesi ABD Başkanı Donald Trump'a seslendi. Tusk, Trump'a "Lütfen müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları pek fazla değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'a olay sözler: 'Müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları fazla değil'

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brüksel'de 11-12 Temmuz'daki NATO zirvesi öncesi Avrupa Birliği (AB) ve Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) arasında bugün imzalanan yeni işbirliği anlaşmasının ardından açıklama yaptı.

Eski Polonya Başbakanı Tusk daha önce defalarca NATO müttefiklerini örgütün askeri harcamalarına yetrince destek olmamakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump'a seslendi.

'Trump'ın neredeyse her gün Avrupa'yı eleştirdiğini' ve  'iyi bir müttefike bu şekilde davranılmaması gerektiğini' belirten Tusk şu ifadeleri kullandı: "Sevgili ABD, lütfen müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları (müttefiklerinizin) pek fazla değil."

TRUMP: NATO ÜLKELERİ DAHA FAZLA ÖDEMELİ

Trump bugün Twitter'dan yaptığı açıklamalarda da NATO müttefiklerine savunma harcamaları konusunda yüklenmeyi sürdürdü.

ABD Başkanı ilk tweetinde " Avrupa'ya gitmeye hazırlanıyorum. İlk NATO toplantısı. ABD onları korumak için diğer tüm ülkelerden daha fazla harcama yapıyor. (Bu durum) ABD vergi mükelefleri için adil değil. Üstelik AB ile ticarette 151 milyar dolar kaybettik. Bizi yüksek gümrük vergileriyle suçluyorlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.