Hava Durumu

Trump'ı 4 günde iyileştiren Kovid-19 tedavisi Almanya'da başlıyor!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a verilen antikor kokteyli olarak bilinen ilaç, Kovid-19 tedavisinde Almanya'da uygulanmaya başlayacak. Regeneron firması tarafından üretilen ilaç, Kovid-19'a neden olan koronavirüsün ana proteinine yönelerek virüsü etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor. Biri insan, bir diğeri ise farelerden alınan iki antikorun birleşiminden elde edilen kokteylin bağışıklık sisteminin virüse karşı harekete geçmesini sağladığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ı 4 günde iyileştiren Kovid-19 tedavisi Almanya'da başlıyor!

Kovid-19'a yakalanan eski ABD Başkanı Donald Trump'ı 4 günde ayağı kaldırdığı şeklinde haberleri çıkan ve antikor kokteyli olarak bilinen REGN-COV2'in Almanya'da koronavirüs hastalarında kullanılacağı açıklandı.

Donald Trump'a bu kokteylden 8 miligram verildiği bilinse de klinik deneylerde yalnızca 2.4 miligramlık ilacın tedavi için yeterli olduğunun anlaşıldığı bildirilmişti. Bu durumun eski ABD başkanının neden daha yüksek doz aldığına dair soru işaretleri oluşturmuştu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Kasım ayında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs tedavisinde de kullanılan bir antikor kokteyli için acil kullanım onayı vermişti.

ALMANYA SAĞLIK BAKANI DUYURDU: TEDAVİ UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Trump'ın Covid-19'u yenmesine yardımcı olan antikor tedavisinin Almanya'da uygulanmaya başlayacağını duyurdu.

400 BİN EUROYA 200 BİN DOZ SATIN ALINDI

Almanya, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüsü yenmesine yardımcı olan antikor tedavisini uygulamaya hazırlanıyor. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada, hükümetin antikor tedavisi için 400 milyon euro karşılığında 200 bin doz antikor ilacı satın aldığını söyledi.

"CİDDİ BİR İLERLEMEYİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLABİLİR"

Antikor ilaçlarının önümüzdeki hafta üniversite hastanelerine dağıtılacağını belirten Spahn, Almanya'nın pandemiyle mücadelede bu yöntemi kullanan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olacağını ifade etti. İlaçları tedarik edecek üretici firmayı açıklamayan Spahn, bunun Trump'a verilen ilacın aynısı olduğunu kaydetti. Spahn, "Bu antikorları yüksek riskli hastalarda erken aşamalarda uygulamak ciddi bir ilerlemeyi önlemeye yardımcı olabilir" dedi.



Ekim 2020'de korona virüse yakalanan Donald Trump'a ABD'li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen ve henüz onay almayan REGN-COV2 antikor tedavisi uygulanmıştı.

Antikor kokteylinin, Covid-19'a yakalananların hastaneye yatmasına gerek kalmadan, hastalığı hafif semptomlarla geçirmesine yardımcı olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar antikor kokteylinin hastalığın hemen başında, uygulanması gerektiğini söylüyor. Hastaneye yatmış ya da oksijen terapisine ihtiyaç duyulan hastalarda kullanılmasına izin verilmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.