Hava Durumu

Trump'ın azil soruşturmasında kritik gün! Açık oturumlar başladı

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil soruşturmasında kamuya açık oturumlar bugün başladı. Girişimi "cadı avı" olarak niteleyen Trump, 2020'deki başkanlık seçiminde rakibi olması muhtemel eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı Ukrayna hükümetinden destek istemekle suçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın azil soruşturmasında kritik gün! Açık oturumlar başladı

Kamuya açık oturumlarda ilk olarak ABD'nin Ukrayna Büyükelçiliği görevini vekaleten yürüten Bill Taylor dinleniyor. Ardından Dışişleri Bakanlığı'nda Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı konumunda olan George Kent ifade verecek. Bu iki isimden büyük sürpriz ifadeler beklenmiyor. Hem Taylor hem Kent'in kapalı kapılar ardında verdiği ifadeler daha önce basına sızmıştı.

Eski ABD Ukrayna Büyükelçisi Marie Yovanovitch'in de cuma günü ifade vermesi bekleniyor. Farklı isimlerden ifade alma süreci İstihbarat Komitesi'nde önümüzdeki hafta da devam edecek.

Abd Başkanı hakkında soruşturmaya yol açan, bir ihbar mektubuydu. Adı açıklanmayan bir muhbir, Trump'ın, 2020'deki başkanlık seçiminde rakibi olması muhtemel eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile oğlunun Ukrayna'daki faaliyetlerinin soruşturulmasını istediğini ve bunun için Ukrayna liderine baskı yaptığını" aktardı.

Demokratlar Ttrump'ı yabancı bir devlet başkanından bu tarz bir soruşturma açılmasını isteyerek siyasi çıkar elde etmeye çalışmakla suçluyor.
Yaşananlar için cadı avı benzetmesi yapan ABD Başkanı, "Azil değil darbe" yorumunda bulunuyor. Demokratlar'ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde başlatılan azil sürecinin Ccumhuriyetçiler'in çoğunlukta olduğu Senato'dan destek bulmasına ihtimal verilmiyor.

PEKİ SÜREÇ NASİL İŞLEYECEK?

Azil süreci için mahkemeye gidilmiyor. Başından sonuna kadar kongre tarafından yürütülüyor. Demokratlar'in çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde başlatılan azil sürecinin Cumhuriyetçiler'in çoğunlukta olduğu Senato'dan destek bulmasına ihtimal verilmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.