Hava Durumu

Trump'ın 'Brunson' teşekkürüne Erdoğan'dan yanıt: 'Her zaman vurguladığım gibi...'

Rahip Brunson ile ilgili "Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" diyen ABD Başkanı Trump'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan,  "Her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın 'Brunson' teşekkürüne Erdoğan'dan yanıt: 'Her zaman vurguladığım gibi...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına yardımlarından dolayı kendisine teşekkür eden ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür."

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump "Serbest bırakılan Rahip Brunson ile 21:30'da Oval Ofis'te görüşeceğim" diyen Trump, "Onunla görüşmek ve tanışmak harika olacak. Brunson, çok zor zamanlardan geçen harika bir Hristiyan. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. ​Trump, bir sonraki tweet'inde ise "Rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesinde Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi, belki de harika ilişkilere yol açacak" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.