Hava Durumu

Trump'ın küstah açıklamasına, Cumhurbaşkanlığı'ndan jet yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye ilişkin paylaşımına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Kürtlerin düşmanı değil hamisi olduğunu belirtip, "Terör terördür ve kaynağı da kurutulmalıdır, Türkiye Suriye'de tam da bunu  yapmaktadır" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın küstah açıklamasına, Cumhurbaşkanlığı'ndan jet yanıt!

Mesajında,  "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil,  hamisidir. Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye'deki uzantılarıyladır" değerlendirmesinde bulunan Altun, PYD ve YPG'nin bir terör örgütü olduğunu ve Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

KAYNAĞI KURUTULACAK!

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Haziran 2015 tarihli  "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde,  Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" değerlendirmesini de tekrar paylaşarak şunları kaydetti: "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye'de tam da bunu yapmaktadır."

KÜSTAH AÇIKLAMA

Trump twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz savaşları bitireceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.