Hava Durumu

Trump'ın skandal sözlerine BM'den sert tepki!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Afrika ülkeleri ile Haiti ve El Salvador için kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle bir araya gelen 54 Afrika ülkesinin Birleşmiş Milletler temsilcileri, özür beklediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın skandal sözlerine BM'den sert tepki!

54 Afrika ülkesinin Birleşmiş Milletler temsilcileri, New York'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Afrika ülkelerine yönelik kullandığı iddia edilen aşağılayıcı ifadeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Yapılan açıklamada, ABD Başkanı'nın iğrenç, ırkçı ve yabancı düşmanı açıklamalarından dolayı derinden sarsılmış oldukları ve ABD Başkanı'ndan özür talep ettikleri ifade edildi.

Açıklamada ayrıca ülkelerin ''ABD hükümetinin Afrika ve Afrika kökenlilere karşı duruşu; kıtayı ve siyahileri kötüleme eğiliminin artmasından endişe duydukları'' ifadelerine yer verildi.

Washington Post ve New York Times gazeteleri, Trump'ın perşembe günü Beyaz Saray'da Kongre üyeleriyle göç reformu hakkında gerçekleştirdiği bir toplantıda Afrika ülkeleri ile Haiti ve El Salvador için, "Niye bu b.k çukuru ülkelerdeki tüm insanların buraya gelmesine izin veriyoruz ki" dediğini bildirmişti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.