Hava Durumu

Trump kriz çıkardı! ABD NATO'dan çekiliyor mu?

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinde üye ülkeler arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın savunma bütçesi konusundaki ısrarı nedeniyle kriz patlak verdi. Yaşanan gerilimin ardından açıklama yapan Trump "Onlara çok mutsuz olduğumu söyledim" dedi. Trump, NATO'dan ayrılacak mısınız sorusuna ise "Sanırım bunu yapabilirim ama buna gerek yok" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump kriz çıkardı! ABD NATO'dan çekiliyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde kameraların karşısına geçti.  Trump gazetecilerden gelen NATO'dan ayrılacak mısınız sorusuna, "Sanırım bunu yapabilirim ama buna gerek yok. İki gün önce çok sert konuştum ama bugün NATO çok daha güçlü. Diğer ülkeler katkı vermezse memnun olmayız. ABD'ye adil davranılmıyordu ama bu değişti. NATO'ya inanıyorum" yanıtını verdi.

ABD Başkanı'nın konuşmasından satır başları;

 Diğer ülkeler NATO harcamalarını arttırmayı kabul etti. NATO'nun yükünün yüzde 90'ını ABD'de çekiyordu. ABD'nin NATO'ya olan bağlılığı halen çok güçlü. Rusya'yla anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Almanya savunma harcamalarını artırıyor artık Rusya'dan gelen boru hattını ne yapacağımızı çözmek zorundayız.

"Gelecek hafta AB'yle ticaret hakkında konuşmak için toplanacağız. NATO ülkeleri savunma harcamalarını yüzde 2'ye yükseltmeyi kabul etti. Bu rakama ulaştıktan sonra daha da yukarısını konuşabiliriz. Yüzde 4'ün uygun olduğunu düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.