Hava Durumu

Trump'tan Çin'e: 'Suçüstü yakalandınız'

Kuzey Kore'ye petrol girişine izin verdiği gerekçesiyle Çin'e tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "Suçüstü yakalandınız, büyük hayal kırıklığına uğradım" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Çin'e: 'Suçüstü yakalandınız'

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu kez Çin'i hedef aldı. Trump, "Suçüstü yakalandınız. Çin'in Kuzey Kore'ye petrol girişine izin vermesinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradım. Bunun devam etmesi durumunda Kuzey Kore sorununa dostça bir çözüm asla olmaz" ifadesini kullandı.

MUTABIK KALMIŞLARDI AMA...

ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayında Çin'e yaptığı ziyaret sırasında, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le Kuzey Kore konusunun ele alındığı bir görüşme yapmıştı. Çin Devlet Başkanı Şi, Trump'la düzenlediği ortak basın toplantısında "Kuzey Kore meselesinin diyalog ve müzakere ile çözülmesi noktasında mutabık kaldık ve bu doğrultuda ortak çaba göstereceğiz" açıklamasını yapmıştı.

KONTROLDEN ÇIKTI

Trump da aynı toplantıda, Kuzey Kore konusunda Çin'le aynı düşüncede olduklarını söylemiş, "Ne yazık ki bundan önceki hükümetlerimiz ABD-Çin ilişkilerinin kontrolden çıkmasına neden oldu. Ancak ben iki ülke arasındaki dengesizlikleri düzelterek her iki tarafın da menfaatine yönelik çalışacağım" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.