Hava Durumu

Trump'tan Erdoğan'a 'Brunson' teşekkürü!

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson ile ilgili "Brunson, çok zor zamanlardan geçen harika bir Hristiyan. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Erdoğan'a 'Brunson' teşekkürü!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan ve dün tahliye edilen Rahip Brunson ile ilgili açıklama yaptı. "Serbest bırakılan Rahip Brunson ile 21:30'da Oval Ofis'te görüşeceğim" diyen Trump, "Onunla görüşmek ve tanışmak harika olacak. Brunson, çok zor zamanlardan geçen harika bir Hristiyan. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ  İLİŞKİLERE YOL AÇACAK

​Trump, bir sonraki tweet'inde ise şu ifadeleri kullandı: "Rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesinde Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi, belki de harika ilişkilere yol açacak."

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li din adamı 
Andrew Craig Brunson'a, dün 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. 

Ev hapsi ve yurt dışı yasağının kaldırılmasının ardından serbest bırakılan Brunson, ABD'ye gitmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.