Hava Durumu

Trump'tan ilk iftar

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ilk kez iftar programı düzenledi. Programa, nüfusunun çoğunluğu Müslüman bazı ülkelerin Washington'daki yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan ilk iftar

Görevine yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan Trump, Beyaz Saray'da ilk kez iftar verdi.

Beyaz Saray'daki 20 yıllık geleneğin dışına çıkarak geçen yıl iftar vermeyen Trump, bu yıl dar katılımlı bir davette ağırlıklı olarak Washington'da görevli yabancı misyon temsilcilerini ağırladı.

Katılımcı listesi Beyaz Saray tarafından açıklanmadı ancak Beyaz Saray muhabirlerinin bildirimlerine göre programa Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tunus, Irak, Katar, Bahreyn, Fas, Cezayir ve Libya'dan diplomatik temsilciler katıldı.

İlk yurt dışı ziyaretini Ortadoğu'ya yaptığını ve Suudi Arabistan'ı da ziyaret ettiğini hatırlatan Trump, "Hepimiz için güvenlik ve refahın olduğu bir geleceğe, ancak beraber çalışarak ulaşabiliriz" dedi.

ABD'li Müslüman sivil toplum temsilcilerinin davet edilmediği organizasyon, Beyaz Saray'ın dışında düzenlenen alternatif bir iftar programı ile protesto edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.