Hava Durumu

Trump'tan Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ilk açıklama!

ABD Başkanı saldırının ardından "İran hiç savaş kazanmadı ama hiç müzakere de kaybetmedi" açıklamasında bulundu. Süleymani'den İran'da hem korkulduğunu hem de nefret edildiğini belirten Trump, "Süleymani, İran'daki birçok protestocunun ölümünden sorumlu. Daha önce ortadan kaldırılmalıydı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ilk açıklama!

BD Başkanı Donald Trump'dan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili ilk açıklama geldi.

Süleymani'nin öldürlmesi emrini veren Trump attığı tweette, "İran asla bir savaş kazanamadı, ama asla bir müzakereyi kaybetmedi" yazdı.

Trump açıklamalarına sosyal medyadan devam etti.

"General Kasım Süleymani uzun bir süre boyunca binlerce Amerikalıyı öldürdü ya da yaraladı. Çok daha fazlasını öldürmeyi planlıyordu.... ama yakanlandı. Doğrudan ve dolaylı olarak , İran'daki protestocular da dahil, milyonlarca insanın ölümünden sorumlu. İran bunu kabul etmeyecek olsa da, Süleymani ülkede hem nefret edilen hem de korkulan biriydi. Yıllar önce öldürülmeliydi" ifadelerini kullandı.

Trump, Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Twitter'dan yalnızca ABD bayrağı paylaşmıştı.

Pompeo: Dünya daha güvenli

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, "Yalnızca Süleymani'nin öldüğünü doğrulayabilirim" deyip şöyle devam etti:

"ABD, bölgedeki Amerikan varlıklarını güçlendirmek için yapabileceğini her şeyi yaptı. İran ile savaş peşinde değiliz ancak geride durup Amerikalıların hayatlarının riski girmesini izlemeyeceğiz. İran'ın ABD'ye siber saldırılar düzenlemesi riskini değerlendirdik. Süleymani'ye yönelik saldırının Amerikalıların hayatlarını koruduğundan kuşku yok. Süleymani'nin ölümü sonrasında dünya daha güvenli bir yer."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.