Hava Durumu

Trump'tan kritik Suriye açıklaması! 24 saat içinde...

24 saat içinde Suriye ile ilgili açıklama yapacağını belirten ABD Başkanı Donald Trump, , ülkenin Meksika sınırında yaşanan "şiddet olaylarını" gerekçe göstererek "ulusal acil durum" ilan edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan kritik Suriye açıklaması! 24 saat içinde...

Başkan Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'de  "ulusal acil durum" ilan edeceğini açıkladı.

Trump, Meksika sınırısına duvar örülmesi gerekliliğinin önemini  vurgulayarak, "Kadın, çocuk ve insan kaçakçılığını kontrol noktalarından  yapamazlar." ifadesini kullandı.

ABD'nin güney sınırlarını kontrol edemediğini kaydeden Donald Trump,  "Duvarı örmemiz gerekiyor. Bu benim seçim kampanya sözümdü, fakat tek gerekçe bu  değil." dedi.

Trump, şunları kaydetti:

"Ülkemize korkunç derece uyuşturucu giriyor, bunların çoğu güney  sınırlarından. Bu yüzden, güney sınırlarında çok fazla insan tutukladık. Ulusal  acil durum, çok daha basit sebeplerden dolayı daha önce defalarca ilan edildi.  Kimse sesini de çıkartmadı. Biz ülkemizin işgalinden bahsediyoruz."

Donald Trump, ulusal acil durum ilanının ardından, karara yönelik  Kongre ve yargıdan itirazlar olacağına vurgu yaparak, bu itirazların ülke  güvenliğini riske atacağını belirtti.

Trump'ın, ABD-Meksika sınırına 5,7 milyar dolar bütçe gerektiren bir  duvar örülmesini istemesi ve Kongredeki Demokratların da buna izin vermemesi  nedeniyle ABD federal hükümeti 22 Aralık 2018-25 Ocak 2019 tarihleri arasında 35  günlüğüne kapanmıştı.

Daha sonra Temsilciler Meclisi ve Senatodan geçen 3 haftalık  harcamalar yasası Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe girmiş ve Amerikan  federal hükümetinin tarihinde gördüğü en uzun süreli kapanma dönemi sona ermişti.

Başkan Trump, Kongrenin sınır güvenliği konusunda adil bir uzlaşmaya  varamaması durumunda hükümetin 15 Şubat'ta yeniden kapanacağını ya da kendisinin  başkanlık yetkilerini kullanarak "acil durum" ilan edeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Trump, 24 saat içerisinde Suriye hakkında yeni açıklamalar  yapacağını da duyurdu.

Terör örgütü DEAŞ hakkında konuşma yapması beklenen Trump, "Suriye  hakkındaki 24 saat içerisinde açıklama yapacağız." ifadesini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.