Hava Durumu

Trump'tan olay çıkış: 'NATO sırf benim sayemde daha iyi durumda'

Avrupa turu dönüşü Twitter'dan paylaşımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, artık NATO'nun daha iyi finanse edildiğini ve daha güçlü hale geldiğini söyleyerek ''Sırf benim yüzümden'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan olay çıkış: 'NATO sırf benim sayemde daha iyi durumda'

NATO'nun 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesini birbirine katmasını takiben İngiltere ziyaretinde de kriz çıkaran Trump, Helsinki zirvesinde ABD-Rusya ilişkilerinde yeni bir başlangıç umudu yaratmasının ardından ABD'ye döndü.

Güne Twitter paylaşımıyla başlayan Trump, ''NATO ile muhteşem bir toplantı yaptım'' iddiasında bulunarak 'diğer müttefiklerin NATO'ya artık 33 milyar dolar daha fazla ödeme yaptıklarını ve gelecekte ilaveten yüz milyarlarca dolar daha ödeyeceklerini' ileri sürdü.

''Bunun tek sebebi benim'' vurgusu yapan Trump şöyle devam etti:

''NATO zayıftı, ama artık yeniden güçlü (bu da Rusya için kötü bir şey). Medya sadece liderlere kaba davrandığımdan söz ediyor, ama parayı hiç anmıyor.''

Hızını alamayan Trump, yaklaşık yarım saat sonra şu paylaşımda bulundu:

''Ben NATO ile muhteşem bir toplantı yapıp devasa miktarda para toplarken Rusya'nın Vladimir Putin'i ile görüşmem daha da muhteşem geçti. Üzücüdür, bunun haberi böyle verilmedi -- Yalan Haberler deliriyor.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.