Hava Durumu

Trump'tan olay çıkış: 'Putin'in gelmiş geçmiş en kötü düşmanı olurum'

Pazartesi günü Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği zirvenin ardından ülkesinde eleştiri bombardımanına tutulan ABD Başkanı Trump, "Rusya'yla işler yürümezse Putin'in gelmiş geçmiş en kötü düşmanı olurum" diye güvence verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan olay çıkış: 'Putin'in gelmiş geçmiş en kötü düşmanı olurum'

ABD'de kopan Rusya kasırgasını yatıştırmak için Beyaz Saray'da CNBC'ye röportaj veren Başkan Donald Trump, tersi yöndeki haberlere ve eleştirilere rağmen Putin'le çok başarılı geçen muazzam bir zirve gerçekleştirdiklerini belirtti.

'RUSYA'YA KARŞI GELMİŞ GEÇMİŞ EN SERT BAŞKANIM

"Rusya'yla işler yürümezse Putin'in gelmiş geçmiş en feci düşmanı olurum, ama gidişatın bu yönde olacağını sanmıyorum, aslında iyi bir ilişkimiz olacağını sanıyorum"diyen Trump, 'Rusya'ya karşı uzun yıllardır, hatta gelmiş geçmiş en sert ABD Başkanı olduğunu' dile getirdi.

RUSYA'YA KARŞI YAPMADIĞIM NE KALDI?'

Geçen hafta Avrupa turu boyunca Almanya'yı Rus gazı aldığı ve Rusya ile Kuzey Akımı 2 anlaşması yaptığı için çok sert dille eleştirdiğini hatırlatan Trump, bir kez daha ABD Almanya'yı korumak için uğraşırken Alman hükümetinin bir yandan Rus gazına milyarlarca dolar verip diğer yandan NATO bütçesine gereken katkıyı vermekten kaçınamayacağını vurguladı.

HANIM EVLADI OBAMA

''Rusya'ya koyduğum yaptırımlara bakın, ABD'den kovduğum Rus diplomatlara bakın, (Rusya'ya karşı) yaptığım bütün her şeye bakın'' diye devam eden Trump, selefi Barack Obama'nın ise Rusya'ya karşı tam bir 'hanım evladı' olduğunu iddia etti.

Diğer yandan Amerikan istihbarat servislerinin 2018 başkanlık seçimlerine Rusya'nın defalarca müdahale girişiminde bulunduğu iddiasına rağmen Moskova ile ilişkileri geliştirme fırsatını kaçırmamak gerektiğini savunan Trump, söyle konuştu:

''Başkan Putin'le iyi anlaşmak, Rusya ile iyi anlaşmak olumsuz değil, olumlu bir şey. Artık bunu da söyledikten sonra işler yürümezse onun gelmiş geçmiş en kötü düşmanı olurum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.