Hava Durumu

Trump'tan Türkiye'ye küstah tehdit!

ABD Başkanı Trump kabine toplantısında televizyonların önünde konuyu Türkiye'ye getirerek bakanlarına yaptırımları sordu. Trump bir de kabine toplantısının ardından Türkiye twitte attı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Türkiye'ye küstah tehdit!

ABD Başkanı Trump, Türkiye ile ülkesi arasında süren Papaz Brunson gerginliğiyle ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türkiye yıllar boyunca ABD'den faydalandı. Şimdi harika bir Hristiyan pastörümüzü tutuyorlar ki ondan ülkemizi büyük bir vatansever rehin olarak temsil etmesini istemek zorundayım. Masum bir insanın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz. Biz Türkiye'den kesintiye gidiyoruz!" ifadelerini kullandı.

Trump'ın bu açıklamaları Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik, askeri ve siyasi ilişkilerin kesilebileceği anlamına geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kabinesinden rahip Andrew Brunson serbest bırakılana dek Türkiye'ye yaptırım uygulama politikasında yeni adımlar atılacağına dair açıklamalar geldi.

Trump'ın kabine toplantısı Türkiye ile ilgili yeni çıkışlara sahne oldu.

Toplantının kameralara açık bölümünde Trump, İsrail'in serbest bıraktığı Ebru Özkan'a atıfla şunları söyledi:

'İSRAİL'İN EBRU ÖZKAN'I BIRAKMASINI SAĞLADIM'

''Erdoğan bir kişinin salıverilmesi için benden yardım istedi, onun için o kişiyi çıkarttık. Ama rahip Brunson'ı hala Türkiye'de tutuyorlar. Bu doğru değil, adil değil.''

Türkiye yönetimine atıfla ''İyi bir dost olmadıklarını kanıtladılar. Orada muhteşem bir Hıristiyan rahip var. O masum bir adam'' diye devam eden Trump, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den Türkiye'ye uygulanan yaptırımlarla ilgili güncelleme istedi.

'RAHİP BIRAKILMAZSA YENİ YAPTIRIMLAR HAZIR'

Hazine Bakanı da rahip Brunson'ı tümüyle serbest bırakmayı reddetmeye devam ederse, Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlara hazır olduklarını duyurdu.

Türkiye'de bazı kabine üyelerine yaptırım getirdiklerini hatırlatan Mnuchin ''Eğer ki Brunson'ı hemen serbest bırakmazlarsa, sizinle birlikte çalışarak yapmayı planladığımız daha çok şey var'' diye konuştu.

Uzun yıllardır Türkiye'de görev yaparken 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle bağlantılı olmak, FETÖ, PKK destekçisi olmak ve casusluk yapmakla itham edilen Brunson, 2 yıl tutukluluğun ardından ev hapsine çıkarıldı.

Hakkında 35 yıl hapis istenen rahibin tamamen serbest bırakılmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulamaya başlayan Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çarşambaya (15 Ağustos) dek mühlet verdiği iddia edilmişti.

Ardından Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki 'ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı' kararına itiraz etti.

Dün mahkeme itirazı ikinci kez reddetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.