Hava Durumu

Trump'tan yeni İran çıkışı! 'Uygun zaman gelince...'

İran'la ilgili dikkat çeken açıklamalarını sürdüren ABD Başkanı Trump, "Yozlaşmış hükümetlerini geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Uygun zaman gelince ABD'den büyük yardım göreceksiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan yeni İran çıkışı! 'Uygun zaman gelince...'

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla İran'daki protestoculara 'desteklerini ileten' Tahran yönetimine ise sert eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump, yine çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Trump son Twitter mesajında "Yozlaşmış hükümetlerini geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz" dedi. Trump'ın attığı son tweet,  İran yönetiminin 'yabancı ülkelerin' müdahale ettiği argümanını iyice güçlendirdi.

HÜKÜMET YANLILARI SOKAKTA

Öte yandan İran'da ekonomik şartlar nedeniyle başlayan ancak kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen eylemlerin ilk haftası bugün doluyor. Ülkenin birçok bölgesinde gerçekleşen gösterilerde şu ana kadar yüzlerce kişi gözaltına alınırken, en 20'den fazla kişi de hayatını kaybetti. Protesto gösterilerinin ardından bugün de on binlerce kişinin hükümete destek için sokaklara çıktığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.