Hava Durumu

Trump tarihi zirveyi iptal etti: 'Uygunsuz olacağını hissediyorum'

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la 12 Haziran'da yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini açıkladı. Kararını mektupla ileten Trump, gerekçe olarak Kuzey Kore'nin ABD'ye yönelik 'öfkesini ve düşmanlığını' gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump tarihi zirveyi iptal etti: 'Uygunsuz olacağını hissediyorum'

ABD Başkanı Donald Trump Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasındaki tarihi zirve iptal edildi. ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a mektup yazarak 12 Haziran'da Singapur'da planlanan görüşmelerini ertelediğini iletti.

Trump'ın Kim'le zirveyi erteleme kararı, Kuzey Kore'nin nükleer silah deneme sahasını yabancı gazetecilerin gözleri önünde imha ederek sözünü tuttuğu gün geldi.

Erteleme kararını Kuzey Kore'nin ABD'ye yönelik öfkesi ve düşmanlık göstermesiyle gerekçelendiren Trump, mektubunda ''Uzun süredir planlanan görüşmenin, şu sıra, yapılmasının uygunsuz olacağını hissediyorum'' diyerek şöyle devam etti:

''Dolayısıyla, lütfen, bu mektubu, Singapur zirvesinin her iki tarafın hayrına, ama dünyanın zararına şekilde vuku bulmayacak olmasının ulağı olarak kabul edin.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.