Hava Durumu

Trump yine tehdit etti: 'Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor'

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin skandal niteliğinde bir açıklama daha yaptı. Trump, Türkiye'ye büyük yaptırımların geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump yine tehdit etti: 'Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor'

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklama yaptı. "Brian Kilmeade tümüyle yanılıyor. 200 yıldır birbiriyke savaşan haklar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi DEAŞ esirlerini almak için bir şansı vardı, ama bedelini ödemek istemediler. "Bırak ABD ödesin" dediler..." diyen Trump terör örgütü YPG'nin DEAŞ tutuklularının bazılarını bırakarak ABD'yi müdahil etmeye çalışıyor olabileceğini söyledi. Trump şöyle devam etti:  "Türkiye veya pek çoğunun geldiği yer olan Avrupa Ulusları kolaylıkla yeniden yakalar, ama çabuk hareket etmeleri lazım. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyor? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!" 

Bir süredir Ağustos 2018'te yaptığı gibi Türkiye ekonomisini mahvedecek yaptırımlar uygulamaktan söz eden ABD Başkanı, 13 Ekim'de Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda Kongre ile görüştüğünü duyurmuştu.

Trump "Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.