Hava Durumu

TSK'da tüm rütbelilere inceleme

Önce "kahraman" ilan edilip madalya takılan sonra "FETÖ"cüyüm itirafında bulunan Yüzbaşı Burak Akın hadisesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hareket geçirdi. TSK, gizli FETÖ üye ve sempatizanlarını ortaya çıkarmak için tüm rütbelilere inceleme başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK'da tüm rütbelilere inceleme

TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik tasfiye sürerken, geçen hafta FETÖ bağlantısını itiraf eden Yüzbaşı Burak Akın olayı Genelkurmayı daha kapsamlı bir incelemeye sevk etti. Sabah'ın haberine göre, İstihbarata Karşı Koyma (İKK) masası komutanları, görevdeki bütün TSK personelinin dosyalarının yeniden raftan indirilmesi emrini verdi. Tüm rütbeleri kapsayan çalışma ile askerlerin öğrencilik yılları, komutanları, devreleri, yurtiçi ve dışı görevlendirmeleri, kanaat notları, gittikleri kurslar ve aile çevresi detaylı şekilde soruşturulacak. Personelin geçmişinde FETÖ izine rastlanırsa ihraç mekanizması devreye girecek.

YAKIN ÇEVRESİ DE MERCEK ALTINDA

MİT ve Emniyet ile koordineli yürütülen çalışmalarda, askerlerin eğitim hayatı detaylı şekilde araştırılacak.  Ayrıca askerlerin ailesi ve yakın çevresi de mercek altına alınacak. Okullara hangi yıl aralıklarında gittiği gibi tüm detaylara bakılarak, geçmişinde bir cemaat izi olup olmadığı değerlendirilecek. Personelin geçmişinde FETÖ izine rastlanırsa ihraç mekanizması devreye girecek.

TERFİLER DURDURULMUŞTU

2016 yılındaki darbe girişiminden hemen sonra FETÖ'ye ilişkin ilk ihraç çalışması yapılmıştı. Tayin ve terfi dönemine de denk gelen bu çalışmayla, 37 bin subayın terfileri durdurulmuş ve dosyaları tek tek elden geçirilmişti. FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilenler ise ihraç edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.