Hava Durumu

TSK'da yemek duası değişti

Milli Savunma Bakanı Canikli tarafından yayımlanan emirle yemek duasındaki "Tanrımıza hamdolsun" ifadesi "Allahımıza hamdolsun" olarak yeniden düzenlendi. Askeri cenazelerde ise tören sırasında bando tarafından cenaze marşı yerine Itri'nin "Tekbir" adlı eseri çalınması talimatı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK'da yemek duası değişti

Birçok defa tartışma konusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yemek duasında değişiklik yapıldı. Daha önce "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" ifadesinin yer aldığı duada uygulama birliği sağlamak ve tereddütü ortadan kaldırmak üzere düzenlemeye gidildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli imzasıyla yayımlanan ve komutanlıklara gönderilen emirle yemek duası metni "Allahımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde yeniden düzenlendi. Yemek duasıyla ilgili yemekhanelerde bulunan levhalar da yeni düzenlemeye göre değiştirildi.

CENAZE MARŞI YERİNE "TEKBİR"

Öte yandan Bakan Canikli tarafından, askeri cenazelerde tören sırasında bando tarafından cenaze marşı yerine Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eserinin çalınmasına yönelik de bir emir yayımlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.