Hava Durumu

TSK'dan Afrin açıklaması: 31 şehit, 143 yaralı

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar 31 askerin şehit olduğunu, 1 ağır 143 askerin yaralandığını duyurdu. Harekatın başlangıcından itibaren PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 627 hedef imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK'dan Afrin açıklaması: 31 şehit, 143 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın 24. gününde şehit düşen asker ve imha edilen hedef sayılarına ilişkin açıklama yaptı. Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 627 hedef imha edildiğini bildirilen açıklamada, harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az  bin 369 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

SİVİL HASSASİYETİ

Açıklamada, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alındığı, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, harekâtın başlangıcından itibaren, harekât alanında bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler de kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının hedefleri arasında bulunmadığı belirtildi.

ŞEHİT SAYISI AÇIKLANDI

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 31 kahraman Mehmetçik'in şehit düştüğü bilgisi verilen açıklamada, "143 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan birisi hariç hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.