Hava Durumu

TSK'dan Afrin yalanlarına yanıt

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak bazı basın organlarında yer alan iddialara cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK'dan Afrin yalanlarına yanıt

TSK açıklamasında 'sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini' bildirdi. Harekatta napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanan mühimmat kullanılmadığı belirtilen açıklamada, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir" denildi.

KASITLI DEZENFORMASYON

"Bununla birlikte, bir süredir harekatın meşruiyetinin sorgulanmasını hedefleyen dezenformasyona yönelik kasıtlı bazı yayın ve faaliyetler görülmektedir" denilen açıklamada, "Yalana ve iftiraya dayalı bu girişimlerin terör örgütleri ve yandaşları tarafından yapıldığı, yaptırıldığı açıktır. Bu yayınların amacı da tamamen meşru zeminlerde şeffaf bir şekilde yürütülmekte olan harekata gölge düşürmektir. Bunlara itibar edilmemelidir" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.