Hava Durumu

TSK'dan NATO skandalı açıklaması

TSK'dan NATO tatbikatındaki skandala ilişkin yapılan açıklamada olayla ilgili yazılı ve sözlü olarak özür dilendiği ve sorumlu iki kişinin görevine son verildiği bilgisinin alındığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK'dan NATO skandalı açıklaması

TSK'dan 8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesi skandalı ile ilgili bir açıklama geldi. Türk personele tatbikattan çekilme emri verildiği bildirilen açıklamada, "Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen "Trident Javelin" tatbikatında görevli bir personel tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin temsili düşman ülke liderleri arasında gösterildiği ayrıca bir başka personel tarafından da tatbikat için kullanılan sosyal medya çevriminde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak temsili düşman kuvvetleri ile işbirliği yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunduğu, tatbikata katılan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) personeli tarafından tespit edilmiştir" denildi. 

AKAR'DAN 'ÇEKİLİN' EMRİ

"Durumun Genel Kurmay Başkanlığı'na intikal etmesi üzerine olayın kabul edilemez olduğu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilerek tatbikata katılan TSK personelinin tatbikattan derhal çekilmesi Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından emredilmiştir" denilen açıklamada, "Sıralı NATO makamlarınca yaşanan olaydan duyulan üzüntü ve olayın kabul edilemez olduğu belirtilerek yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca skandaldan sorumlu iki kişinin de görevine son verildiği bilgisinin alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Norveç'teki NATO tatbikatında Atatürk resmi düşman liderler arasında yeralmıştı. Askerlerin haberleştiği internet ortamında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan sahte hesaptan düşman kuvvetleri ile işbirliği yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu. Olayla ilgili açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'den özür dilemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.