Hava Durumu

TSK: En az 260 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. TSK en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK: En az 260 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör yuvası Afrin'e yönelik 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı. Harekâtın planlandığı gibi devam ettiği belirtilen açıklamada, "Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir" denildi.

SİVİL HASSASİYETİ

Açıklamada, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği vurgulandı.  .

BİR SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT

Harekât kapsamında, Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman Mehmetçik'in şehit olduğu, bir kahraman Mehmetçik'in de yaralandığı bilgisi verilen açıklamada,  "Bununla beraber şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.