Hava Durumu

Tuba Ünsal çocuk işçilere dikkat çekti!

Moda Filmleri Yarışması'nın uluslararası juri üyeleri arasında oyuncu Tuba Ünsal, "Fabrikaların ucuz ve hızlı moda üretmek için küreselleşmiş dünyada çocukları kullanmaları, çocukların tedarik zinciri içinde yer almaları kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tuba Ünsal çocuk işçilere dikkat çekti!

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Fashion Film Festivali, geçtiğimiz akşam Zorlu PSM'de düzenlendi. Yedi farklı kategoride ödül dağıtan Moda Filmleri Yarışması'nın uluslararası juri üyeleri arasında oyuncu Tuba Ünsal da vardı.

'En İyi Moda Filmi' ödülünü vermek için sahneye çıkan Tuba Ünsal, dünyada hızlı moda üretmek için çalıştırılan çocuk işçiler konusuna dikkat çekti.

Güzel oyuncu, "Moda örtünmek için giyinmenin yanı sıra bizler için bir sanat dalı halinde. Modanın gücünün farkında olmalıyız. Öte yandan, bu alanda yaşanan sorunların da farkında olmalı bunları daha fazla konuşmalıyız. Fabrikaların ucuz ve hızlı moda üretmek için küreselleşmiş dünyada çocukları kullanmaları, çocukların tedarik zinciri içinde yer almaları kabul edilebilir bir şey değildir. Çocuklar ne yazık ki ucuz, itaatkar ve kolay sömürülen iş gücünü oluşturuyor. Dünyada yaklaşık 260 milyon çocuğun çalıştırıldığı ifade ediliyor. Bunların önemli bir bölümü de moda endüstrisinde sömürülüyor. Bir anne ve kadın olarak, bunun karşısında durduğumu belirtmek istiyorum. Çocuğun yeri ailesinin yanı ve eğitimgördüğü kurumdur. Tüm moda dünyasını farkında olmaya ve bu saçma tüketim çılgınlığından çıkmaya davet ediyorum. Bunun yakın bir gelecekte son bulacağını umut ediyorum. Bazen umut sıra dışı bir eylemdir, bazense sessiz insaflı bir tepkidir. Buradaki herkesin kendine yakışan tepkiyi vermesi niyetiyle' şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.