Hava Durumu

Tükenmişlik sendromu bir hastalık mı?

Dünya Sağlık Örgütü tükenmişlik sendromunu hastalık olarak kabul edip, "Başarıyla yönetilemeyen kronik iş yeri stresi" olarak tanımlandı. Bu psikolojik bozukluk, 2020 itibariyle küresel olarak tıbbi bir bozukluk olarak tanınacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tükenmişlik sendromu bir hastalık mı?

Fiziksel ve duygusal açıdan zayıf düşmek olarak bilinen tükenmişlik sendromu hastalık olarak sınıflandırıldı.

Bazı kişiler tükenmişlik sendromunu Y kuşağına özgü bir jargon olarak görüp ciddiye almazken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aldığı kararla bu durumu değiştirdi. DSÖ, tükenmiş sendromu ifadesini Uluslararası Hastalık Sınıflandırması listesine aldı. Böylece tükenmişlik sendromu 2020 itibariyle küresel olarak tıbbi bir bozukluk olarak tanınacak.

Dünya Sağlık Örgütü tükenmişlik sendromunu "başarıyla yönetilemeyen kronik iş yeri stresi" olarak tanımladı. Belirtilerse şöyle sıralandı:

"Enerji tükenmesi ya da tükenmişlik hissi, işle ilgili zihinsel mesafenin artması, işle ilgili olumsuz ya da sinik duygular ve azalan mesleki etkinlik"
Dünya Sağlık Örgütü bu duygularla mesleki alanlara işaret ettiğini belirterek, tükenmişlik sendromunun hayatın diğer alanlarının neden olduğu semptomları tanımlamak için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.